Datacenter Restwarmte & Innovatiecongres

Datum:
10 oktober 2019

Tijdstip:
11.30 uur - 18.00 uur

Locatie:
Rockstart - Rigakade 10, Amsterdam

Prijs voor deelnemers:
€ 75,- (gebruik code HALFWARM)

Prijs voor niet-deelnemers:
€ 150,-

De Dutch Data Center Association (DDA) organiseert op 10 oktober de derde editie van het Datacenter Restwarmte & Innovatie congres. Het congres vindt plaats bij Rockstart te Amsterdam, een start-up accelerator met een specifieke focus op energie. Centraal dit jaar staat het concreet opzetten van business modellen om restwarmte hergebruik te realiseren. Erik Stronk, voorzitter van Stichting Warmtenetwerk, geeft een presentatie over het belang van datacenter restwarmte in de warmtenet infrastructuur. Daarom kunnen onze leden zich met 50% korting aanmelden bij DDA met de code HALFWARM.


Hernieuwbare energie
Op een goed concept moet je voortbouwen. In 2017 boden de Nederlandse datacenters hun restwarmte gratis aan en eind vorig jaar werd DC restwarmte geclassificeerd als ‘hernieuwbare energie’. Een onmisbare kans om datacenters een rol te laten spelen in de circulaire economie middels het klimaatakkoord dat op 28 juni is gepresenteerd en de BENG regulering die in 2020 in werking zal treden. Daartoe heeft de warmtemarkt de uitgestoken hand van de datacenter industrie voor het hergebruik van restwarmte aangenomen. Het moment is nu om concreet stappen te maken.

 

Doelgroep
Het congres heeft als doel om echt stappen te zetten en concreet projecten te initiëren en te versnellen. Het congres brengt rond 300 bezoekers van diverse pluimage bij elkaar, waaronder, datacenters, warmte- en energiebedrijven, engineers en beleidsmakers die betrokken zijn bij warmtenetten (gemeente, provincies gebiedsontwikkelaars, subsidie adviseurs etc.)

Kijk op de website van DDA voor aanmelden en meer informatie over dit congres en het programma.

Bekijk ook andere evenementen