DDA Restwarmte Awards

Datum:
31 maart 2019

Tijdstip:
12.00 - 18.00 uur

Bezig met duurzaamheid?
En wil je bijdragen aan het vergroenen van de industrie?
Wij zoeken innovatieve studenten met verfrissende ideeën! 

 

De wereld digitaliseert steeds meer, hierdoor groeit ook de Nederlandse datacenter sector enorm. Datacenters draaien vrijwel geheel op groene stroom, met een totaal van maar liefst 1,3GW. Deze energie wordt vrijwel volledig omgezet in restwarmte. Deze warmte heeft een temperatuur van ongeveer 30 graden en kunnen we bv. gebruiken om kassen, kantoren en zelfs hele woonwijken te verwarmen. Helaas gaat het grootste deel van deze warmte op het moment de lucht in. Zonde, vinden wij! Om deze reden boden de Nederlandse datacenters in 2017 hun restwarmte gratis aan om de energietransitie te helpen versnellen. Sindsdien zijn er diverse restwarmte projecten gestart om de restwarmte creatief in te zetten. Het kan echter nog veel beter, en daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

 

RESTWARMTE AWARDS 2019

Heb je een creatieve ingeving over hoe men de restwarmte van datacenters kan hergebruiken? Aarzel niet en stuur ons meteen jouw idee via info@dutchdatacenters.nl. De Dutch Data Center Association, de branchevereniging van de Nederlandse datacenters, beloont de beste suggesties met niet één, maar twee awards:

 

Best-Practice Award: €2500,-

 

De Best-Practice Award wordt uitgereikt voor het beste praktische idee voor het hergebruik van datacenter restwarmte. Geadviseerd wordt hierbij eerst het recente Datacenter Restwarmte & Innovatie Rapport 2018 te bestuderen om een idee te krijgen van de oplossingen die nu al worden toegepast. Inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, economische haalbaarheid en praktische toepasbaarheid.


Best-Innovation Awards: €1000,-

 

De Best-Innovation Award wordt uitgereikt voor het beste ‘out-of-the-box’ idee voor het hergebruik van datacenter restwarmte. Voorgestelde oplossingen hoeven niet direct economisch haalbaar of praktisch toepasbaar te zijn, maar worden vooral beoordeeld op creativiteit, en dienen bijvoorkeur richting te geven aan toepassingen die wellicht op termijn haalbaar zijn.

 

MEEDOEN?

Heb jij het idee waar wij naar op zoek zijn? Stuur ons uiterlijk 31 maart 2019 jouw voorstel (minimaal één A4) via info@dutchdatacenters.nl. Het gaat om een beknopt voorstel waarin de volgende vragen worden beantwoord:

 

Hoe heet het product/idee?
Wat is de aanleiding van jouw deelname?
Welke uitdaging of obstakel wordt opgelost?
Hoe gaat jouw product/idee dit obstakel oplossen?
Wie/wat is ervoor nodig om jouw oplossing te laten slagen?

 

Voor meer informatie: https://www.dutchdatacenters.nl/event/dda-restwarmte-awards-2019/

Bekijk ook andere evenementen