Kennissessie Warmtenetten

Datum:
14 mei 2019

Tijdstip:
10.00 uur - 13.00 uur

Locatie:
Hotel Van der Valk Veenendaal

Prijs voor deelnemers:
Gratis

Kennissessie Warmtenetten
De duurzaamheidsambities voor de sector tot en met 2050 zijn duidelijk. Aan kennis en praktijkvoorbeelden geen gebrek. Tegelijkertijd roepen de hoeveelheid verduurzamingsopties en de organisatie daarvan talloze vragen op. Hoe komen we van een bestuurlijke ambitie naar de realisatie ervan? Aedes heeft een divers programma-aanbod ontwikkeld om corporaties verder te helpen bij uitvoering van de verduurzamingsopgave. De thema’s sluiten aan bij de wensen die vanuit corporaties zijn geuit tijdens de Aedes Roadshow: De Routekaart, van ambitie naar aanpak. Onze kennissessies bieden mogelijkheden en inspiratie om op strategisch en uitvoerend vlak aan de slag te gaan! 
 
Inhoud kennissessie
Hoe kansrijk is een warmtenet op mijn bezit? Welke eigenschappen horen er bij de verschillende typen warmtenetten? En wat voor aanpassingen vergt dit vervolgens van mijn bezit? De keuzemogelijkheden die gepaard gaan bij een aansluiting op een warmtenet zijn per project verschillend. Sabine Jansen van de TU Delft neemt u mee in de theorie en toepassingsmogelijkheden achter warmtenetten.  
Voor een snelle uitbreiding van warmtenetten is het daarbij noodzakelijk dat rollen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bij aanleg en exploitatie van warmtenetten duidelijk zijn. Daphne Braal vertelt over de ervaring die zij opdeed als voorzitter van de bestuursadviescommissie-duurzaamheid van SVH tijdens onderhandelingen met de gemeente en warmtebedrijven.
Vanuit de theorie en mogelijkheden achter warmtenetten maken we de stap naar onderhandelings-en vastgoedstrategieën die er bij komen kijken! En onder welke condities vanuit de Startmotor juicht Aedes warmtenetten eigenlijk toe? 
 
Voor wie? 
Managers vastgoed, projectleiders vastgoed, adviseurs duurzaamheid en iedereen die zich bezighoudt met verduurzaming.
 
Door wie? 
Daphne Braal (Vidomes en SVH) & Sabine Jansen (TU Delft).
 
Tijden en Aanmelden
Inloop: vanaf 9.30 uur 
Inhoudelijk programma: 10.00-12.30 uur met aansluitend lunch
Aanmelden kan via deze link. Als u al een inlog op Aedes.nl heeft, kunt u direct inloggen. Heeft u nog geen inlog of bent u een nieuwe gebruiker? Klik dan op registreren.

Bekijk ook andere evenementen