Online vragenuur duurzaamheidsrapportages

Datum:
15 maart 2021

Tijdstip:
14.15 uur - 15.45 uur

Locatie:
Online (deelnamelink volgt enkele dagen voor het online vragenuur)

Prijs voor deelnemers:
Gratis

Prijs voor niet-deelnemers:
Gratis

Op 15 maart organiseert Stichting Warmtenetwerk in samenwerking met het Expertise Centrum Warmte een online vragenuurtje over duurzaamheidsrapportages. Vanaf dit jaar is het voor warmteleveranciers met een vergunning verplicht om te rapporteren over de duurzaamheidsprestatie van warmtenetten in het jaar 2020. Dit is zo opgenomen in de huidige Warmtewet. 

 

Om een goede duurzaamheidsrapportage te maken kunt u in het vragenuurtje al uw vragen stellen over bijvoorbeeld de methodiek of wat er precies gerapporteerd moet worden. Van de deelnemers verwachten we dat ze kennis hebben genomen van de rapportage methodiek. Deze is te vinden als download onderaan de pagina op www.rvo.nl/warmtewet, ‘Rapport Duurzaamheid warmtelevering februari 2020’. Vanuit het Expertise Centrum Warmte zullen Peter van Vugt en Lex Bosselaar een toelichting geven en de vragen beantwoorden. Vanuit de programmaraad Wet- en Regelgeving van Stichting Warmtenetwerk zullen Sander van Hees en Wim Mans het vragenuur begeleiden.

 

Programma
Om 14.15 uur wordt het online vragenuur geopend door Michelle de Rijke namens de Programmaraad Wet- en Regelgeving waarna Wim Mans en Sander van Hees de inleiding zullen houden. Het vragenuur eindigt om 15.30 uur met een uitloop tot uiterlijk 15.45 uur. Lees hieronder hoe het programma eruit ziet:

1. Welkom en opening
2. Introductie: toelichting op de verplichting duurzaamheidsrapportages
3. 1e vragenronde
4. Methodiek en bijzondere situaties
5. 2e vragenronde
6. Afsluiting online vragenuur
 

Doel en doelgroep
Deze uitnodiging is voor alle leden van Stichting Warmtenetwerk en warmtebedrijven en adviseurs. Ook niet-leden zijn van harte welkom om bij dit vragenuur aan te sluiten. Het doel van dit online evenement is om partijen (warmtebedrijven, adviseurs) te ondersteunen bij het opstellen van een goede duurzaamheidsrapportage.
Het is natuurlijk handig als u als deelnemer vooraf al bezig bent geweest met het maken van de duurzaamheidsrapportage. U kunt dan met uw actuele vragen naar dit online vragenuur komen. We verzoeken u vriendelijk om de vragen die u nu al hebt vooraf te sturen naar secretariaat@warmtenetwerk.nl zodat we die kunnen gebruiken in de voorbereiding.
 

Aanmeldprocedure
Deelname aan het online vragenuur is gratis voor leden van Stichting Warmtenetwerk en alle geïnteresseerden. Aanmelden kan tot 12 maart via deze aanmeldlink.  Enkele dagen voorafgaande aan het webinar ontvangt u van ons nadere informatie over toegang tot de beveiligde omgeving van het webinar. 

 

Afmelden en no show fee
Heeft u zich aangemeld maar kunt u onverhoopt het webinar toch niet bijwonen? Meld u dan af via: secretariaat@warmtenetwerk.nl. Zodoende kunnen andere geïnteresseerden zich nog wel aanmelden. Bij een no-show of niet tijdig afmelden (uiterlijk 2 dagen voorafgaande aan het evenement) zijn wij genoodzaakt om wel deelnamekosten à € 50,- aan u door te berekenen. Voor verdere voorwaarden van evenementen verwijzen wij u naar onze spelregels. 

Bekijk ook andere evenementen