Webinar: Energie uit Water

Datum:
3 september 2020

Tijdstip:
16.00 uur - 17.00 uur

Locatie:
Online

Prijs voor deelnemers:
Gratis

In de cyclus ‘Water in de circulaire economie’ kijken we in het 4e webinar naar ‘Energie uit water’. Drie sprekers nemen ons mee in de mogelijkheden en potentie van Aquathermie. Meld je aan en doe ook mee! Webinar op donderdagmiddag 3 september; zie ook de terugblik op voorgaande webinars.

 

Water in de circulaire economie
De watersector kan op diverse terreinen een rol spelen in de circulaire economie. Er zijn talloze kansen en al veel mooie voorbeelden. ‘Water in de circulaire economie’ wordt het thema van het KNW Najaarscongres in november, met vanaf 14 mei een speciale webinar-cylcus over actuele deelthema’s.

 

Energie uit water
Van de huidige energievraag is ongeveer dertig procent nodig voor het verwarmen van gebouwen en ruimten. Warmte en koude uit oppervlakte- en afvalwater kunnen goede bronnen van duurzame warmte zijn, als alternatief voor aardgas.

In dit webinar nemen drie sprekers ons mee in de mogelijkheden en potentie van thermische energie uit oppervlaktewater (TEO) en afvalwater (TEA):

Wat is de potentie van thermische energie uit water? – door Simon Bos (Syntraal)
Hoe werkt thermische energie uit afvalwater in de praktijk? – door Ghada Sukkar (Waterschap Vallei en Veluwe)
Wat is er voor nodig om de potentie van aquathermie de komende jaren zo veel mogelijk te gaan benutten? – door Henk Looijen (Netwerk Aquathermie)

Aanmelden en Registratie kan via het Platform WOW door middel van deze link. Kijk ook voor nog meer informatie op de website van H2O.

Bekijk ook andere evenementen