Webinarreeks: Verduurzaming en renovatie van bedrijventerreinen

Datum:
Juni tot en met oktober 2021

Tijdstip:
15.00 tot 17.00 uur

Locatie:
Online

Op 1 juni aanstaande start TKI Urban Energy met een nieuwe webinarreeks waarin zij inzicht verschaffen in manieren om bedrijventerreinen te verduurzamen. In vier webinars brengen ze in kaart welke kansen en uitdagingen er zijn rond het verduurzamen van bedrijventerreinen, verkennen ze de innovatiebehoeftes op dat vlak en brengen ze zoekers samen met aanbiedende partijen.

 

Tegen welke issues loopt men aan, hoe kunnen we leren van elkaars aanpak? Vanuit vier verschillende invalshoeken wordt allerhande kennis uitgewisseld, wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen, en kan men vernieuwende inzichten opdoen over het verduurzamen en renoveren van bedrijventerreinen in de volle breedte. In elke sessie wordt ingezoomd op een andere focusthema. Maak de hele serie mee, en krijg een totaalbeeld van alle issues die (kunnen) spelen en (mogelijke) oplossingen die al bestaan of ontwikkeld gaan worden.

 

#1 Warmte & Koude op bedrijventerreinen: knelpunten & kansen​
Warmtevraag en aanwezige restwarmtebronnen maken bedrijventerreinen interessant voor de ontwikkeling van warmtenetten. In plaats van warmte te lozen op oppervlaktewater en/of de buitenlucht kan warmte onderling worden uitgewisseld en kan een grote duurzame slag gemaakt worden. Wat zijn de uitdagingen en kansen? Welke innovaties zijn er? En hoe organiseer je warmteuitwisseling? Tijdens dit webinar gaan we in op deze vraagstukken en halen we het net op van de laatste innovaties en ontwikkelingen. Krijg pitches van innovators en leer van voorbeeldprojecten.

Programma | Warmte & Koude | 1 juni 15:00-17:00 uur. Het programma wordt later bekend gemaakt. Houd de website in de gaten voor de laatste updates.

 

Overige data:

  • Dinsdag 6 juli 15:00 – 17:00 uur: Zonne-energie op bedrijventerreinen: knelpunten en kansen. Een stappenplan om complexe zon-projecten toch te laten slagen
  • Maandag 20 september 15:00 – 17:00 uur: Energierenovaties op bedrijventerreinen: knelpunten & kansen. De bedrijfshal van de toekomst, ondernemen op een duurzaam bedrijventerrein.
  • Dinsdag 26 oktober 15:00 – 17:00 uur: Elektrificatie op bedrijventerreinen: knelpunten & kansen. Hoe voorkomen we dat het elektriciteitsnet de belemmerende factor wordt?

 

Aanmelden voor de webinarreeks kan via deze link.

Bekijk ook andere evenementen