ABB


ABB
ABB is pionier en marktleider in de digitale transformatie. Voortbouwend op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie vervult ABB vandaag de dag een leidende rol met vier klantgerichte wereldwijde businesses: Electrification, Automation, Motion en Robotics & Discrete Automation, ondersteund door het digitale ABB Ability™ platform. ABB is actief in meer dan 100 landen met 140.000 werknemers.

Visie op de energietransitie

"Collectieve netwerken zijn zonder meer de meest energie-efficiente manier om met een zo klein mogelijke CO2 footprint warmte en koude te distribueren. Deze warmte en koude is beschikbaar voor zowel de particuliere sector (woonhuizen) als voor de zakelijke sector (kantoren). Warmtenetten leveren een belangrijke bijdrage aan het behalen van de milieudoelstelling die door de Europese Unie gesteld zijn."

De energietransitie in praktijk

ABB biedt oplossingen op componenten-, besturings- en operationeel niveau.

Door samenbouw van de componenten op skids, levert ABB modulaire systemen die plug & play in het warmtenet kunnen worden opgenomen.

Met de range van besturingssystemen van PLC-SCADA-oplossingen tot complexe DCS-oplossingen, zorgt ABB voor de volledige controle over het netwerk. Ook waar meerdere netten gekoppeld moeten worden is een volledige integratie van verschillende systemen mogelijk. Natuurlijk alles volgens de laatste Cyber Security standaarden.

Op operationeel niveau biedt ABB-oplossingen op het gebied van optimalisatie en Asset Management waarmee de betrouwbaarheid van het netwerk verhoogd, en de operationele kosten verlaagd worden.Categorie

Bouw, Realisatie
Exploitatie, Beheer
Fabrikant, Leverancier


Kernactiviteiten

Automatisering
Elektrificatie
Instrumentatie
Aandrijftechniek
SCADA
DCS


Website

www.abb.com