Warmteijkcentrum BV


Warmteijkcentrum BV
Warmteijkcentrum voert ijkingen uit van thermische energie meters (warmtemeters) voor warmtedistributie in overeenstemming met de metrologiewet. Hiervoor heeft het keuringstation een wettelijke erkenning en staat daarom onder toezicht van Agentschap Telecom. Het warmteijkcentrum voert ijkingen uit in het kader van de warmtewet voor eigenaren van comptabele warmtemeters (de warmtemeterpool) en ijkingen op basis van kosten van ongelijk voor de afnemer. Warmteijkcentrum geeft adviezen aan zowel woningbouwverenigingen, gemeenten, particulieren en bedrijven over warmtemetingen en verduurzaming van warmtedistributie in de brede zin.

Visie op de energietransitie

Door toename van warmtedistributie en opkomen van nieuwe lage temperatuurnetten ten gevolge van het gasloos maken van wijken, zal er steeds meer behoefte zijn aan een nauwkeurige afrekening in het belang van zowel de leverancier als afnemers. Meterstanden zullen in toekomst automatisch worden opgehaald uit de meter voor afrekening van het warmteverbruik.

De energietransitie in praktijk

De verwachting is dat 1,2 miljoen woningen voorzien van warmtelevering in 2030. Dit betekent een aanzienlijke groei ten opzichte van 400.000 woningen nu. Dit betekent een toenemend belang van goede warmtemetingen voor een eerlijke energieafrekening. Het betekent ook dat alle huidige 400.000 warmtemeters moeten worden voorzien van afstandsuitlezing voor 2030.Categorie

Ingenieursbureau, Dienstverlener
Overig


Kernactiviteiten

Ijken van warmtemeters


Website

www.warmteijkcentrum.nl