2 november: Online Kennisevent voor woningcorporaties! Warmtelevering: aansluiten, uitbesteden of zelf doen?

Geplaatst op 07-10-2021 door Stichting Warmtenetwerk
Kennisevent woningcorporaties

Corporaties en warmtelevering: aansluiten, uitbesteden of zelf doen?
Op 2 november staat er een interessant kennisevent speciaal voor de woningcorporaties op onze agenda. Uiteraard zijn geïnteresseerden uit de warmtebranche ook welkom! Tijdens dit online event gaan wij dieper in op actuele juridische vraagstukken, verschillende opties en praktische aandachtspunten rondom de warmtelevering aan corporatiebezit.

Deze ochtend gaan wij in gesprek met sprekers van o.a. Provadi, NLVVE, Aedes, Woningcorporatie De Alliantie en AKD. In tegenstelling tot eerdere berichten, is dit evenement volledig online en via een gesloten webinarplatform te volgen. 

 


Programma
Wat kunt u verwachten? Lees hieronder het programma:
1. Inleiding door Keesjan Meijering namens de Programmaraad Wet- en Regelgeving
2. Juridische aandachtspunten binnen de verschillende opties van het huurrecht en de Warmtewet door Bart de Jonge van Aedes
3. Facturerings-aandachtspunten bij verschillende opties door René Smeijers namens NLVVE. Onder andere het ‘Besluit factuur, verbruiks- en indicatief kostenoverzicht energie’ stelt eisen aan de inrichting-, frequentie en de gegevens van een warmte-factuur. Goede zaak, maar in de praktijk zijn er situaties waar het technisch- of administratief niet mogelijk is om aan de eisen te voldoen. René gaat tijdens de presentatie kort in op de eisen die hiervoor gelden en laat een tweetal knelpunten zien. 
4. Praktische aandachtspunten bij verschillende opties door Denice Kooijmans van woningcorporatie de Alliantie en Sandra Zomervrucht van Provadi. “Wat gebeurt er in de praktijk (door de huidige wetgeving)? Wat zijn de kosten voor de woningcorporatie? En wat betaalt de huurder? In hun presentatie zal voor verschillende projecten, met verschillende type warmtevoorzieningen, de investering voor de corporatie en de energierekening van de huurder inzichtelijk gemaakt worden. De grote verschillen tussen projecten – met bijvoorbeeld individuele warmtepompen en aansluitingen op stadswarmte – worden duidelijk. Conclusie: betaalbaarheid voor woningcorporaties én huurders beide bewaken is heel erg lastig! In de aansluitende presentatie verteld de Alliantie over de zoektocht om tussen de betaalbaarheid voor huurders en de eigen investering een eerlijke balans in te vinden.
5. Sum up en wrap up
Rond de klok van 12.00 uur zullen we het Webinar afronden. 
 

Aanmelden en voorwaarden
U kunt zich nu al aanmelden voor dit event. Dat kan via dit aanmeldformulier. Deelname is gratis voor leden van Stichting Warmtenetwerk én voor alle woningcorporaties. Bent u geen lid van Stichting Warmtenetwerk en ook niet werkzaam bij een woningcorporatie? Dan bedragen de kosten voor online deelname € 75,-.

Na aanmelding ontvangt u via het online webinarplatform Demio een bevestingsmail met deelnamelink. Het webinar is goed te volgen via de browser Google Chrome. 

 

Datum:                               
2 november 2021

Tijdstip:                             
10.30 uur – 12.00 uur

Locatie:                             
Online (na aanmelding ontvangt u direct een deelnamelink)

Prijs voor leden en woningcorporaties:             
Gratis

Prijs voor niet leden:   
€ 75,- 

Lees ook onze andere berichten