Berkenflat in Groningen straks volledig verwarmd met water van Datacenters

Geplaatst op 03-05-2021 door Stichting Warmtenetwerk

De Berkenflat van de Christelijke Woningstichting Patrimonium gaat van het aardgas af. Dit sluit aan bij de visie van Patrimonium om haar vastgoed in stappen  CO2 neutraal te maken. De bewoners zijn akkoord gegaan met de voorgestelde plannen om over te stappen op het warmtenet van WarmteStad.

 

De markante Berkenflat, gelegen aan het winkelcentrum in Selwerd, gaat van individuele cv-ketels collectief over naar het warmtenet van WarmteStad. De woningen worden daarnaast gasloos door ook over te stappen op elektrisch koken. In juni 2021 zal worden gestart met de werkzaamheden. Patrimonium kiest er voor om op natuurlijke momenten haar woningvoorraad te verduurzamen Zo waren nu de oude cv-ketels aan vervanging toe. Daarbij zijn voor de corporatie een aantal randvoorwaarden van belang waaronder draagvlak onder de bewoners en betaalbare energielasten.

 

Huisbezoeken
Om bewoners van de 130 appartementen goed en zorgvuldig te informeren, hebben Patrimonium en WarmteStad de afgelopen maanden gezamenlijk persoonlijke huisbezoeken afgelegd. Ook werd er een modelwoning ingericht waarbij bewoners de verwarmingsketel konden bekijken, evenals een inductiekookplaat.

Bestuurder Bas Krajenbrink van Patrimonium: “Het is mooi dat onze bewoners meewerken aan de stap naar een duurzame toekomst. Wij staan voor goed wonen en gaan samen met WarmteStad richting de bewoners zorgvuldig om met deze overstap.”

Directeur Dick Takkebos van WarmteStad is blij met de akkoordverklaringen: “We heten de bewoners van de Berkenflat van harte welkom als klant van WarmteStad. Mooi dat ze op deze manier een bijdrage leveren aan een CO2-neutrale stad Groningen. Bij ons zijn de bewoners verzekerd van betrouwbare, betaalbare en veilige warmte.”

 

Warmtenet
In de toekomst worden meer dan 10.000 huishoudens, instellingen en bedrijven uit het noordwesten van de stad Groningen duurzaam verwarmd met het warmtenet van WarmteStad. Deze is inmiddels meer dan vier kilometer lang en wordt dit jaar verder uitgebreid in Selwerd. De daadwerkelijke aansluiting van de Berkenflat zal later dit jaar plaatsvinden.
 

Meer informatie:

Lees meer over de duurzame warmtecentrale van Warmtestad.

Auteur:
Persbericht Warmtestad

Lees ook onze andere berichten