Blog: AKD Energy magazine maart brengt u op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen in de regelgeving

Geplaatst op 22-03-2023 door Stichting Warmtenetwerk

Bij AKD vinden wij het belangrijk om kennis te delen en (ook) zo ons steentje aan de energietransitie bij te dragen. Daarom publiceren en presenteren we veel over dit onderwerp. Die publicaties en presentaties zijn echter vaak niet vrij toegankelijk. Daarom publiceren wij regelmatig het (digitale) Energy magazine. Hierin delen wij actualiteiten en ontwikkelingen in de rechtspraak en regelgeving met iedereen die daarin geïnteresseerd is.

 

Dit doen we op een praktische manier en zonder al te veel juridische taal. Dat is wat ons betreft namelijk niet altijd nodig om uit te leggen wat er speelt.


In deze editie van het Energy magazine:
Eén ding is duidelijk; erg vlekkeloos verloopt de energietransitie (nog) niet. Zo zien veel van onze ‘elektriciteits-actualiteiten’ op – discussies over – onze volle elektriciteitsnetten, is bij de ordening van de warmtemarkt nog weinig vooruitgang (en vooral veel discussie) zichtbaar en steken in steeds meer vastgoedprojecten problemen met warmtepompen de kop op. Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel: de kaders voor waterstof worden steeds duidelijker en in een aantal mooie projecten in de gebouwde omgeving wordt hard aan de (waterstof-)weg getimmerd.

In dit magazine, dat ziet op de periode november 2022 tot februari 2023, kunt u in korte tijd op al deze gebieden weer helemaal bijlezen!

 

Lees hier de maarteditie van AKD Energy magazine.

Wilt u zich abonneren op AKD Energy magazine? Stuur dan een e-mail naar Keesjan Meijering.

 

Auteur:
Keesjan Meijering (AKD Benelux Lawyers)

 

*Stichting Warmtenetwerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van blogs van deelnemers. Dit ligt, net zoals de rechten, bij de auteur. Stichting Warmtenetwerk publiceert blogs van deelnemers om het debat over de ontwikkeling van warmte te stimuleren en kennisdeling te bevorderen. De blogs zijn geen weergave van de standpunten van Stichting Warmtenetwerk. Wilt u in gesprek komen met de auteur? Dit kan Stichting Warmtenetwerk bemiddelen (mits de auteur akkoord gaat). U bent welkom om een contactverzoek in te dienen via het deelnemersprofiel.  

Lees ook onze andere berichten