Blog: AKD Energy Magazine oktober, vers van de pers!

Geplaatst op 25-10-2022 door Stichting Warmtenetwerk

Bij AKD vinden wij het belangrijk om kennis te delen en (ook) zo ons steentje aan de energietransitie bij te dragen. Daarom publiceren en presenteren we veel over dit onderwerp. Die publicaties en presentaties zijn echter vaak niet vrij toegankelijk. Daarom zijn wij begin 2022 met het (digitale) Energy Magazine gestart. Hierin delen wij actualiteiten en ontwikkelingen in de rechtspraak en regelgeving met iedereen die daarin geïnteresseerd is.

 

Dit doen we op een praktische manier en zonder al te veel juridische taal. Dat is wat ons betreft namelijk niet altijd nodig om uit te leggen wat er speelt.

 

Actualiteiten
In deze editie van het Energy magazine behandelen we weer veel juridische actualiteiten, ook op het gebied van warmte(netten). Zo besteden we uitgebreid aandacht aan de ontwikkelingen rondom de Wet collectieve warmtevoorziening (publiek eigendom!), publicaties van de ACM en gerechtelijke uitspraken. Daarnaast bespreken we onder meer de ontwikkelingen op het gebied van waterstof, netcongestie en alle relevante voorstellen uit het Belastingplan 2023. Tot slot Acantus; dit arrest heeft grote impact op de warmtetransitie, maar wat houdt dat arrest nou precies in? Dat leggen we u graag uit.

 

Lees hier de oktobereditie van AKD Energy Magazine.

 

Wilt u zich abonneren op AKD Energy Magazine? Stuur dan een e-mail naar Keesjan Meijering.

 

Auteur:
Keesjan Meijering (AKD Benelux Lawyers)

 

*Stichting Warmtenetwerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van blogs van deelnemers. Dit ligt, net zoals de rechten, bij de auteur. Stichting Warmtenetwerk publiceert blogs van deelnemers om het debat over de ontwikkeling van warmte te stimuleren en kennisdeling te bevorderen. De blogs zijn geen weergave van de standpunten van Stichting Warmtenetwerk. Wilt u in gesprek komen met de auteur? Dit kan Stichting Warmtenetwerk bemiddelen (mits de auteur akkoord gaat). U bent welkom om een contactverzoek in te dienen via het deelnemersprofiel.  

Lees ook onze andere berichten