Goed bezocht online vragenuur duurzaamheidsrapportages

Geplaatst op 18-03-2021 door Stichting Warmtenetwerk

Het online vragenuurtje over duurzaamheidsrapportages op 15 maart werd met meer dan 50 deelnemers goed bezocht. Vanaf dit jaar is het voor warmteleveranciers met een vergunning verplicht om te rapporteren over de duurzaamheidsprestatie van warmtenetten. Het doel van het online evenement was warmtebedrijven en adviseurs te ondersteunen bij het opstellen van een goede duurzaamheidsrapportage.

 

Tijdens het vragenuurtje kwamen veel vragen naar voren over hoe de rapportage gepresenteerd moet worden. Daarnaast waren er vragen over de methodiek, hoe duurzaamheid bepaald wordt en wat er precies in de rapportage moet staan. Vanuit het Expertise Centrum Warmte beantwoordden Peter van Vugt, Lex Bosselaar en Mirjam Harmelink vragen van de deelnemers. Sander van Hees en Wim Mans hebben het vragenuur vanuit de programmaraad Wet- en Regelgeving van Stichting Warmtenetwerk begeleid.

 

Polls
In een aantal polls werd naar de standpunten van de deelnemers ten aanzien van de duurzaamheidsrapportages gevraagd. Een van de pollvragen ging bijvoorbeeld over hoe ver deelnemers al zijn met het maken van de duurzaamheidsrapportage. De antwoorden varieerden van ‘We moeten nog beginnen’ tot ‘(bijna) klaar’. Een andere vraag ging over de toegevoegde waarde van de duurzaamheidsrapportages. Veel van de deelnemende bedrijven geven aan zo meer transparantie te willen geven over de duurzaamheid van de geproduceerde warmte. Andere bedrijven zetten de rapportages juist in voor de monitoring van de eigen bedrijfsdoelstelling.

 

Meer informatie:

Bekijk de presentatie van het Expertisecentrum Warmte over duurzaamheidsrapportage.

Kijk de video van online vragenuurtje duurzaamheidsrapportages terug.

Auteur:
Stichting Warmtenetwerk

Lees ook onze andere berichten