Blog: AKD Energy Magazine en consultatieversie Wet gemeentelijke in-strumenten warmtetransitie

Geplaatst op 04-01-2022 door Stichting Warmtenetwerk

Bij AKD vinden wij het belangrijk om kennis te delen en (ook) zo ons steentje aan de energietransitie bij te dragen. Daarom publiceren en presenteren we veel over dit onderwerp. Die publicaties en presentaties zijn echter vaak niet vrij toegankelijk. Daarom zijn we sinds kort met een Energy Magazine en Energy Podcasts gestart. Hierin delen wij actualiteiten en ontwikkelingen in de rechtspraak en regelgeving met iedereen die daarin geïnteresseerd is. Dit doen we op een praktische manier en zonder al teveel juridische taal. Dat is wat ons betreft namelijk niet altijd nodig om uit te leggen wat er speelt.

 

AKD Energy Magazine
In de eerste editie van ons Energy Magazine vindt u de juridische actualiteiten van het afgelopen half jaar op vijf gebieden: Warmte, Elektriciteit, Omgevingsrecht, Vastgoed en Belastingen & Subsidies. Na de actualiteiten treft u een interview aan over Zonnepark Molenkampen, een drijvend zonnepark wat door middel van een prachtige samenwerking tussen eCoBuren, Vattenfall en K3 tot stand komt. Ten slotte  bevat het Magazine een artikel over de bijdrage die staatssteun kan leveren in de warmtetransitie.

Wilt u zich abonneren op AKD Energy Magazine? Stuur dan een e-mail naar Keesjan Meijering.

 

Podcast Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie kort uitgelegd
Een belangrijk  ontwikkeling op het gebied van de warmtetransitie, is de Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie. Deze is op 15 december 2021 in consultatie gegaan (tot 26 januari 2022). Deze wet moet gemeenten en netbeheerders de instrumenten gaan geven om gebouwen van het aardgas af te kunnen (laten) sluiten. AKD heeft hier een podcast over opgenomen, waarin Ron de Martines en Sanne Schipper in 8,5 minuut uitleggen wat deze wet voor gemeenten en netbeheerders betekent.

 

Auteur:
Keesjan Meijering (AKD Benelux Lawyers)

 

*Stichting Warmtenetwerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van blogs van deelnemers. Dit ligt, net zoals de rechten, bij de auteur. Stichting Warmtenetwerk publiceert blogs van deelnemers om het debat over de ontwikkeling van warmte te stimuleren en kennisdeling te bevorderen. De blogs zijn geen weergave van de standpunten van Stichting Warmtenetwerk. Wilt u in gesprek komen met de auteur? Dit kan Stichting Warmtenetwerk bemiddelen (mits de auteur akkoord gaat). U bent welkom om een contactverzoek in te dienen via het deelnemersprofiel.  

 

 

 

 

 

Lees ook onze andere berichten