Live webinar groot succes!

Geplaatst op 02-06-2020 door Stichting Warmtenetwerk

Op 27 mei jl. was het eerste webinar van Stichting Warmtenetwerk live te volgen. Ruim 220 deelnemers uit Nederland en Vlaanderen volgden dit webinar vanaf hun werkplek of thuislocatie. Onder leiding van Nathan de Groot werd het webinar professioneel en interactief begeleid.

 

Tijdens het webinar waren er twee sprekers te zien. Als eerste presenteerde Tjalling de Vries (Directie Warmte & Ondergrond, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat) de stand van zaken rond de nieuwe warmtewet. Het conceptvoorstel wordt nog dit jaar afgerond met een internetconsultatie. Na een uitgebreide adviesronde komt de wet in 2022 in het Staatsblad. Vervolgens was het de beurt aan Bart Dehue (programmamanager Duurzame Warmte bij Vattenfall) om de deelnemers van het webinar mee te nemen in zijn verhaal over meervoudige bronnenstrategie. De kosten spelen altijd een grote rol in discussies over warmte. Ga ik als afnemer niet te veel betalen? Hoe weet ik of mijn warmte betaalbaar blijft? Betaalbaarheid is dan ook een kernpunt in een verantwoorde bronnenstrategie voor een warmtenet.
 
Interactief webinar
Door het gebruik van Mentimeter werd het webinar zeer interactief en hadden de ruim 220 deelnemers de kans om kritische vragen te stellen aan de sprekers. De deelnemers waren enorm geïnteresseerd. Er werden bijna 70 vragen gesteld! Helaas konden we niet alle vragen beantwoorden. Bekijk hier alle gestelde vragen en de uitkomsten.
 
Van het webinar is tevens een verslag gemaakt. Wilt u het verslag lezen? Klik dan hier.
 
Voor diegenen die het webinar niet konden volgen, is er een opname gemaakt. Wilt u het webinar nog eens bekijken? Klik dan op deze link voor de opname.
De presentaties van Bart Dehue en Tjalling de Vries kunt u via deze link downloaden.

Stichting Warmtenetwerk is alweer met de voorbereidingen voor het volgende webinar bezig. Het volgende webinar staat gepland op 15 juli. Houd onze evenementen agenda in de gaten voor meer informatie en het programma. 

 

Lees ook onze andere berichten