Nieuwe EnergieCoalitie gaat instroom technisch talent bevorderen

Geplaatst op 06-05-2021 door Stichting Warmtenetwerk

De behoefte aan technisch personeel is groot. Overal. Tegelijkertijd is technisch talent vaak onbekend met de uitdagingen van werken in de ondergrondse infrastructuur en alles wat de energietransitie te bieden heeft. Aannemingsbedrijf A.Hak, Ingenieursgroep UPA (Rotterdam Engineering, Amsterdam Engineering, Ede Wageningen Engineering en Ingenieursbureau op Zuid) en energieleverancier Vattenfall gaan de instroom van jonge professionals bevorderen met stichting EnergieCoalitie. Wie doet er mee?

 

Samen discipline overschrijdende traineeships aanbieden
De EnergieCoalitie gaat verschillende traineeships organiseren met bedrijven uit de duurzame warmteketen. Ondernemingen zijn dan ook van harte uitgenodigd om te participeren in dit initiatief. We beginnen hierbij met het verbinden van verschillende bedrijven op het gebied van warmtenetwerken. In een later stadium gaan we dit ook voor andere energievormen organiseren. Want alleen sámen kunnen we ons vakgebied aantrekkelijk(er) maken en de energietransitie verwezenlijken. Wie zich wil verzekeren van gemotiveerde en goed opgeleide mensen die de hele keten begrijpen, nodigen wij van harte uit contact met ons op te nemen.

Geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden om aan te sluiten als partner? Kijk op www.energie-coalitie.nl of neem contact op met Hans Reijs via hans@energiecoalitie.nl of via 06 20 49 95 56.

De WarmteCarrousel start 1 september 2021
De WarmteCarrousel is een tweejarig traineeship voor technische young professionals met een afgeronde opleiding en maximaal twee jaar werkervaring. Je volgt het traineeship bij drie verschillende bedrijven binnen de keten: de uitvoering, engineering én bij de opdrachtgever. We zijn er voor starters met een ondernemersmentaliteit en belangstelling voor het bredere perspectief. 

Als trainee krijg je de kans om drie keer acht maanden op verschillende plekken in de warmteketen aan de slag te gaan, kennis te maken met alle facetten maar vooral: te onderzoeken wat het beste bij je past. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen want tijdens het traineeship krijg je naast diverse vakinhoudelijke opleidingen ook coaching aangeboden voor je persoonlijke ontwikkeling (individueel en in groepsverband). Daar waar je opleiding stopt, gaan wij door! 

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor twee jaar mét baangarantie. Dat betekent dat je na afloop van het traineeship mag kiezen wie van de drie je nieuwe werkgever wordt. De participerende ondernemingen opereren landelijk waardoor er traineeships mogelijk zijn in Noord-Holland, Zuid-Holland en het oosten van het land.

Meer weten over het traineeship en wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk dan op www.warmtecarrousel.nl en neem contact op met Zoë Veenendaal via zoe@warmtecarrousel.nl of via 06-55463986. 


De foto is van het Technical Training Centre van Vattenfall. Deze foto kenmerkt wie we zijn en waar we voor staan: een gemêleerd team van jong en oud, man en vrouw vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken. 

Auteur:
Persbericht EnergieCoalitie

Lees ook onze andere berichten