Oproep: restwarmte beschikbaar omgeving Udenhout?

Geplaatst op 20-12-2018 door Stichting Warmtenetwerk

Oproep:

“Vanuit onze studie melkveehouderij aan de HAS Hogeschool te Den Bosch, zijn we bezig met een project bij een melkveehouder in Udenhout. De melkveehouder heeft de vraag: kan ik op mijn bedrijf het eiwit uit gras beter gaan benutten?  Wat hierbij vooral naar voren komt is de wens het gras beter te benutten door het kunstmatig te gaan drogen.

Het drogen van gras is in Nederland nog niet gebruikelijk in de melkveehouderij. Dit maakt het voor ons ook moeilijk om hier literatuur voor te vinden.  Dit omdat er verschillende project zijn/waren die de betrekking hebben op het benutten van restwarmte. Hierbij zitten wij te denken kan deze restwarmte ook worden benut voor het drogen van gras?”

De studenten vragen of er in de omgeving Udenhout restwarmte beschikbaar is en of ze deze kunnen benutten om gras te drogen? Daarnaast willen ze ook weten of er  subsidie beschikbaar is om zulke ideeën te ondersteunen.

Kunt u deze studenten (een stukje) verder helpen door informatie of contacten te verstrekken? Schrijf dan een email naar info@warmtenetwerk.nl met als onderwerp HAS.

 

Lees ook onze andere berichten