Podcast Transition Talk over warmtenetten

Geplaatst op 18-06-2020 door Stichting Warmtenetwerk

De tweede aflevering van de podcastserie Transition Talk op BNR is volledig gewijd aan warmtenetten. In de aflevering worden de uitdagingen en succesverhalen van warmtenetten uiteengezet. Experts komen aan het woord en vertellen hoe ze omgaan met de uitdagingen die dit werkveld biedt.

 

De podcast behandelt de vraag of warmtenetten een permanente oplossing zijn en geeft een inkijkje in het energiesysteem van 2050. De uitdagingen met betrekking tot het ontwikkelen van warmtenetten komen uitgebreid aan bod. Aan de hand van succesverhalen en best practices vertellen de experts in de podcast wat de belangrijkste ingrediënten voor deze successen waren.

 

De uitdagingen die de ontwikkeling van warmtenetten met zich meebrengt zijn belangrijke gespreksonderwerpen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het bepalen van tarieven en het ontwikkelen van businesscases. Ook de rollen en verantwoordelijkheden bij warmtenetten worden besproken. En hoe gaan ontwikkelaars om met bewonersparticipatie en -tevredenheid?

 

De experts die in de podcast aan het woord komen, zijn: Johnny Hesp, specialist energie & duurzaamheid bij Accenture, Arno van Gestel, directeur Warmte bij Vattenfall en Erik Stronk, voorzitter van Stichting Warmtenetwerk en voormalig CEO van Ennatuurlijk.

 

Beluister de podcast op de website van BNR. Deze is in het Engels en duurt 40 minuten. 

Auteur:
Stichting Warmtenetwerk

Lees ook onze andere berichten