Provincie Zuid-Holland investeert in warmtenetaftakking

Geplaatst op 15-06-2021 door Stichting Warmtenetwerk

De Provincie Zuid-Holland stapt uit Warmtebedrijf Rotterdam en gaat investeren in de aftakking van een regionaal warmtetransportsysteem naar Leiden. De verwachting is dat dit Warmtebedrijf Rotterdam meer perspectief biedt voor de toekomst, omdat het bedrijf niet zelf hoeft te investeren in de aftakking naar Leiden. Dit blijkt uit berichtgeving op onder meer Energeia en Omroep West.

 

Naast de positieve ontwikkeling voor Warmtebedrijf Rotterdam, profiteert ook het regionale warmtetransportnet WarmtelinQ van de besluitvorming. Zuid-Holland is van plan 81 miljoen euro te investeren in de warmwaterleiding naar Leiden. Door de nieuwe ontwikkelingen komt een uitgebreider warmtenet in Zuid-Holland dichterbij. Hiervoor worden al jaren plannen gemaakt.

 

Nieuwe warmtetracés
Nu zet de provincie dus in op warmtelevering in het nabijgelegen Leiden. Gasunie en het Havenbedrijf Rotterdam gaan de bouw van de transportleidingen naar Den Haag (WarmtelinQ) en Leiden (WarmtelinQ+) verzorgen. Op deze manier kan Warmtebedrijf Rotterdam levensvatbaar worden, omdat het niet hoeft te investeren in deze warmtetrajecten. De meeste aandelen die de provincie had, worden overgenomen door de gemeente Rotterdam. Van dit geld steekt de provincie door middel van subsidie 81 miljoen euro in de ontwikkeling van het nieuwe warmtetracé WarmtelinQ+.

 

Meer informatie:

Lees het bericht over Warmtebedrijf Rotterdam op Energeia en Omroep West.

 

Lees ook onze andere berichten