Tweede oproep voor warmtevoucher is begonnen

Geplaatst op 14-07-2020 door Stichting Warmtenetwerk

Na een succesvolle eerste oproep volgt nu de tweede oproep tot het indienen van aanvragen voor de financiering van een haalbaarheidsstudie voor het onderzoek naar duurzame warmteleveringssystemen in het INTERREG VA-project “Task Force Warmtetransitie”.

 

In het kader van het project bestaat de mogelijkheid om naast de inhoudelijke ondersteuning door de Taskforce Warmtetransitie ook een haalbaarheidsstudie te subsidiëren.

Het financieringsprogramma heeft de doelstelling om met de hulp van experts een antwoord te vinden op de specifieke vragen op het gebied van warmtenetwerken in het INTERREG-programmagebied. Met de uitvoering van een haalbaarheidsstudie kunnen de kansen en mogelijkheden voor de exploitatie van duurzame warmte in kaart worden gebracht. Heeft u een concreet project op het gebied van duurzame warmte en wilt u een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren? Dan kunt u hier een “warmtevoucher” aanvragen voor de ondersteuning en subsidiëring van uw project.

De warmtevouchers zijn bedoeld voor gemeenten, MKB’s en andere (publieke en private) organisaties en initiatieven die een haalbaarheidsstudie willen uitvoeren naar de verdere ontwikkeling van de duurzame warmte-infrastructuur. Een warmtevoucher vergoedt tot 45% van de kosten van een haalbaarheidsstudie tot een maximaal subsidiebedrag van € 6.750,-. In het geval van grensoverschrijdende samenwerking in het kader van de uitvoering van de studie (het adviesbureau is gevestigd in het buurland), wordt het subsidiepercentage verhoogd tot 50% tot een maximumbedrag van € 7.500,-. Daarnaast krijgt u desgewenst ook advies van de Task Force Warmtetransitie. De uiterste datum voor indiening is 31 augustus 2020. Let op! De financieringsvoorwaarden zijn veranderd ten opzichte van de eerste oproep.

 

Meer informatie:

Ga voor meer informatie en de benodigde formulieren naar http://taskforce.wiefm.eu/nl/waermegutschein/

Auteur:
Persbericht van Taskforce Warmtetransitie

Lees ook onze andere berichten