Vernieuwde Leidraad ECW openbaar

Geplaatst op 22-09-2020 door Stichting Warmtenetwerk

Vanaf 24 september is de vernieuwde Leidraad van het Expertisecentrum Warmte (ECW) openbaar voor gemeenten én andere geïnteresseerden. De Leidraad bestaat uit de Startanalyse en de Handreiking voor lokale analyse, welke een solide basis bieden voor de transitievisie warmte. 

 

In een eerder bericht is al vermeld al wat de belangrijkste wijzigingen in de vernieuwde Leidraad zijn. Naast de Leidraad zijn de bestaande factsheets geactualiseerd en is een aantal nieuwe factsheets ontwikkeld. In de aangepaste infographic zie je welke aanpassingen er op woningniveau nodig zijn voor de verschillende strategieën en de Handreiking voor lokale analyse is vanzelfsprekend in lijn met de Startanalyse 2020 aangepast.


Aan de slag met de Leidraad
De Leidraad biedt een solide basis voor het maken van een analyse die jouw gemeente kan gebruiken bij het opstellen van een transitievisie warmte en uitvoeringsplannen. Werken aan de warmtetransitie zal voortdurend nieuwe inzichten opleveren die gedurende dat proces kunnen worden benut. De vernieuwde Leidraad verenigt de beste inzichten van dit moment en is een goede basis om aan de slag te gaan. Het ECW blijft op de hoogte van ontwikkelingen en kan gemeenten ondersteunen hoe met deze ontwikkelingen om te gaan.


Heb je vragen? Neem dan contact op met de adviseurs van de Helpdesk van het Expertisecentrum Warmte.

In de ‘Wegwijzer gemeenten en corporaties’ van Stichting Warmtenetwerk vind je handvatten, praktijkvoorbeelden, partners en ruggespraak. 

Wegwijzer gemeenten & corporaties

 

Auteur:
Persbericht Expertisecentrum Warmte

Lees ook onze andere berichten