Samen veilig werken aan warmte

 

Voor meer informatie klik hier

 

 

De campagne voor de Governance Code ‘Samen veilig werken aan warmte’ is al in april 2019 van start gegaan. Het doel is de warmtebranche veiliger te maken, waarbij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zich committeren aan het thema. De komende jaren zal de druk op de warmtebranche toenemen. Maar dit mag niet ten koste gaan van de veiligheid in de sector, vinden de initiatiefnemers van de code. Daarom is en blijft dit een belangrijk speerpunt voor de branche.


“Het is een flinke uitdaging om genoeg aandacht te hebben voor veiligheid en gezondheid in deze markt. Daarom hebben we dit programma als blijvend initiatief opgezet. De reden is eigenlijk dat we de veiligheidsrisico’s in de warmtebranche niet ondergeschikt willen maken aan het tempo van de energietransitie.” Met deze woorden legt Marjan Wilmink, adviseur veiligheid en gezondheid bij Nuon Warmte, het initiatief voor de Governance Code ‘Samen veilig werken aan warmte’ uit. Het doel van deze code is de krachten te bundelen om de warmtebranche veiliger te maken en houden.

 

De initiatiefnemers zijn Nuon WarmteEnecoA.HakMVOINijkamp AannemingSiersVan den Heuvel aannemingsbedrijfVisser & Smit Hanab. Allen zijn deelnemers van Stichting Warmtenetwerk. 

 

Wilt u meer informatie? Lees dan hier verder.

 

Bekijk hier het korte filmpje over Samen Veilig Werken aan Warmte: