Geohita kleinschalige warmtenetten

De uitstoot van CO2 moet omlaag. Om dat te bereiken, moet ook de gebouwde omgeving verduurzamen en wordt daarom gasloos. Daar staat Geohita volledig achter. De aarde moet zo beheerd worden dat het niet ten koste gaat van toekomstige generaties. In een duurzame samenleving raakt de aarde niet uitgeput, het milieu niet vervuild en wordt klimaatverandering tegengegaan.
Collectief en duurzaam warmtenet
Een collectief en duurzaam warmtenet van Geohita is dé oplossing om duurzaam te verwarmen en te koelen voor projecten vanaf 10 woningen. Er wordt gebruik gemaakt van lokale warmtebronnen, zoals warmte uit de bodem (bodemwarmte). Het Geohita-systeem is comfortabel voor de bewoner, neemt vrijwel geen ruimte in beslag in de woning of het appartement en veroorzaakt geen trilling- of geluidsoverlast. Geohita sluit bovendien aan bij ambities ten aanzien van circulariteit.
Ontzorgen in warmte
Geohita realiseert warmtenetten op projectniveau. Zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Geohita is daarmee wendbaar, schaalbaar en snel te realiseren. Bovendien worden alle partijen door Geohita volledig ontzorgd: de projectontwikkelaar, de bouwer én de bewoner. Geohita blijft eigenaar van het systeem en is volledig verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud tijdens de gebruiksfase en voor vervanging en verwerking bij einde levensduur.
Projecten
In 2019 heeft Geohita haar eerste project gerealiseerd. Ondertussen zijn er 9 projecten met totaal 178 woningaansluitingen.
Het Geohita systeem
Geohita maakt gebruik van lokale duurzame warmtebronnen om woningen te verwarmen en te koelen, waarbij warmte uit de bodem vaak wordt benut. Deze aanpak is niet alleen duurzaam, maar verbetert ook de energieprestaties van het project. Er bestaan diverse soorten bodemenergiesystemen, waaronder zowel open bronsystemen als gesloten bronsystemen.
Geohita levert comfort
Geohita biedt geen systeem, maar comfort aan, wat naadloos aansluit bij een moderne, circulaire diensteneconomie. We behouden het eigendom van het systeem en dragen volledige verantwoordelijkheid voor het beheer, onderhoud gedurende de gebruiksfase, en de vervanging en verwerking aan het einde van de levensduur. Ons ontwerp is gericht op energie-efficiëntie, met bewuste keuzes in inkoop, montage, gebruik, onderhoud, vervanging en verwerking. Hierdoor verminderen we het gebruik van producten en materialen ten opzichte van individuele systemen, en vermijden we schadelijke warmtemiddelen zoals glycol en F-gassen.