Het Eiland Sneek

Foto van casus

De komende jaren werken gemeente Súdwest-Fryslân, Accolade en Elkien samen met inwoners aan een wijk waar het prettig en betaalbaar wonen is, waar jong én oud zich thuis voelt.

Een groene en waterrijke wijk centraal in Sneek

Het Eiland in Sneek is een van de vier wijken en ligt centraal in Sneek. Elkien heeft hier veel woningen. De wijk kenmerkt zich door zijn bijzondere ligging. Dicht bij het centrum en de nodige voorzieningen als supermarkten, een café, een basisschool en een verzorgingshuis. Het is omringd door water en slechts bereikbaar door één brug, vandaar ‘Het Eiland’. Het Eiland heeft een mooie centrale uitvalsbasis binnen Sneek. Door het vele water en groen is het een goede plek om te wonen.

Woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd

De 300 woningen in het hart van de wijk voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. En dat horen we van onze bewoners. Op het gebied van duurzaamheid en energievoorziening valt er veel te verbeteren. Het Eiland staat aan de vooravond van een omvangrijke wijkvernieuwing. Samen met de inwoners, gemeente Súdwest-Fryslân, Elkien en Accolade wordt er de komende 10 jaar aan de slag gegaan om een toekomstbestendige wijk te realiseren.

Planning

In januari 2023 wordt bekend wie het warmtenet gaat aanleggen. Voor die tijd zijn al veel stappen genomen, zie hiervoor ook het plaatje met de tijdlijn dat een duidelijk beeld schetst van de verschillende stappen. De bewoners van woningcorporaties Elkien en Accolade zullen daarna een aanbod krijgen en de vraag of ze mee willen doen met de verduurzaming.

Gerelateerd aan Het Eiland Sneek