Congres Regionale Energie en Lokale Warmte

Datum:
1 november 2023

Tijdstip:
van 09.00 uur tot 18.00 uur

Locatie:
Jaarbeurs Utrecht

Op woensdag 1 november is het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte (voorheen RES-congres en PAW-congres) in de Jaarbeurs in Utrecht. Het congres is volledig volgeboekt. We zijn blij met de grote interesse voor ons congres! We zijn volgeboekt. U vindt Stichting Warmtenetwerk op het netwerkpaviljoen. Bezoek ons om van gedachten te wisselen over hoe het Warmtenetwerk ook úw gemeente verder kan helpen met collectieve warmte!

 

Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES) en het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) organiseren dit congres samen. Een logische stap, omdat warmte en duurzame opwek elkaar in de praktische uitvoering van de energietransitie steeds vaker tegenkomen. Op het congres ontmoet u veel collega’s die ook aan de energietransitie werken. U doet nieuwe inzichten en inspiratie op.

 

Voor wie?
Het congres is voor iedereen die betrokken is bij de energie- en warmtetransitie: ambtenaren en bestuurders die met de klimaatopgave bezig zijn, (burger)initiatieven, woningbouwcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en wetenschappers.

 

Krachten bundelen in uitvoering
We werken samen aan de uitvoering van de energie- en warmtetransitie. Op het congres ziet u hoe dit vorm krijgt. Denk aan praktijkverhalen van regio’s en gemeenten, sessies over het energiesysteem, over onze leefomgeving en over betrokkenheid van inwoners en energiecoöperaties. Maar ook overkoepelende thema’s komen aan de orde, zoals veiligheid en interbestuurlijk samenwerken.

 

Inschrijving sessies gestart
Het programma voor ons congres is compleet en bestaat uit een plenair deel en drie rondes met circa 40 sessies. U kunt zich vanaf nu inschrijven voor sessies als ‘Hoe gaan we ontstoppen? Netcongestie afgepeld’, ‘Van Zonnepark naar Energietuin’, ‘Isoleer je huis met behoud van de vleermuis’ en ‘Tips voor succesvol samenwerken met bewonersinitiatieven’. Iedereen die op de deelnemerslijst staat (dus niet de wachtlijst), heeft hiervoor een e-mail ontvangen. Schrijf u direct in, zodat u bij de sessies van uw keuze aanwezig kunt zijn.

We zijn blij met de grote interesse voor ons congres. We zijn volgeboekt. Heeft u zich aangemeld en kunt u er helaas toch niet bij zijn? Laat het ons weten. De mensen op de wachtlijst zijn u dankbaar! 

 

Nationale Klimaatweek
Het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte is tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober tot en met 5 november 2023. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseert deze week samen met partners. De Nationale Klimaatweek is bedoeld om aandacht te vragen voor klimaatverandering en om duurzame en klimaatbewuste initiatieven die al in de samenleving worden ontplooid een podium te geven. Het ministerie zoekt ook dit jaar Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters. Dit zijn mensen, bedrijven, of andere organisaties die zich actief inzetten voor een beter klimaat en bereid zijn om hun verhalen te delen tijdens de Nationale Klimaatweek om daarmee anderen te inspireren. Meer informatie en aanmelden: www.nkw2023.nl.

Bekijk ook andere evenementen