Energeia Energy Tour

Datum:
8 november tot en met 6 december 2021

Locatie:
Online en op locatie

De Energeia Energy Tour is terug! Vorig jaar bedacht als alternatief voor de Energeia Energy Day, en wegens groot succes dit jaar op herhaling. Energeia Energy Tour bestaat dit jaar uit vier hybride bijeenkomsten. Hybride wil zeggen dat de bijeenkomst zowel fysiek als online bezocht kan worden, zodat u kunt doen waar u zich goed bij voelt zonder dat u iets hoeft te missen. 

 

De bijeenkomsten vinden plaats op vier bijzondere locaties door heel Nederland. Elke keer staat een actueel thema centraal, dat in drie sessies wordt uitgediept. Houd de website in de gaten voor updates over het programma, sprekers en locaties. De Energeia Energy Tour 2021 start begin november.

  • 8 november – Het is nog altijd onduidelijk hoe de warmtemarkt eruit komt te zien, terwijl de klimaatambities onverminderd fors blijven. Op Energeia’s warmtedag proberen we de puzzel van de warmtemarktordening te leggen. Plus: welke rol gaat geothermie spelen in de gebouwde omgeving? 

  • 15 november – Zonder infrastructuur stokt elke ambitie. Maar voor veel projecten moet onbekend terrein worden verkend. Een dag over het net op zee, de waterstofbackbone en CO₂-transport en -opslag.

  • 22 november – De energietransitie biedt economische kansen. Maar is de huidige energiemarkt wel de beste bodem voor deze economische transitiebloei? Veel investeringen kennen een onzekere businesscase. Hoe komt de financiering rond? En hoe krijgt flexibiliteit een plaats in de marktinrichting?

  • 6 december – De industrietransitie. Zowel links als rechts in het politieke spectrum klinken geluiden over ‘groene industriepolitiek’. Inspelend op de politieke situatie begin december wordt dit verder uitgediept, met speciale focus op elektrificatie en CO₂-beprijzing. 

 

Meer informatie:

Ga voor informatie en aanmelden naar de website van het evenement.

Bekijk ook andere evenementen