Meld je aan voor de best practice excursie naar Warendorf!

Datum:
18 mei 2022

Tijdstip:
van 14.00 tot 17.00 uur

Locatie:
Warendorf

Prijs voor deelnemers:
gratis

Prijs voor niet-deelnemers:
gratis

In het kader van het Interreg Deutschland-Nederland VA-project “Task Force Wärmewende / Warmtetransitie” biedt de Task Force op 18 mei 2022 een excursie naar Warendorf aan. De excursie begint om 14:00 uur en duurt tot 17:00.

Inschrijven kan per mail: info@waerme-wende.eu

Na een haalbaarheidsstudie in het INTERREG-project WiEfm, en een verdere haalbaarheidsstudie in het kader van het subsidieprogramma Wärmenetzsysteme 4.0 zal nu worden gestart met de aanleg van koud lokaal warmtenet.

In het ontwikkelingsgebied “In de Brinke” wordt een koud lokaal warmtenet aangelegd om ongeveer 170 woningen met in totaal ongeveer 500 wooneenheden van klimaatneutrale warmte te voorzien. Deze gebouwen worden gevoed door een geothermisch koud lokaal verwarmingsnet via vele geothermische sondes en een ongeveer vijf kilometer lange geulcollector (Grabenkollektor), die ook het 8 tot 20 °C koude water naar de huizen brengt. In de woning zet een efficiënte grond/water-warmtepomp (Sole-Wasser-Wärmepumpe ) de aardwarmte om in bruikbare thermische energie voor warm water en ruimteverwarming.

Benieuwd naar een presentatie op locatie? Meld je dan nu aan!

Reizen naar het evenement gebeurt op individuele basis, op eigen gelegenheid.

Bekijk ook andere evenementen