Stichting PHOE


Stichting PHOE
PHOE is hét centrum voor energieopleidingen in Nederland en biedt erkende Post-HBO opleidingen aan op energiegebied. Alle opleidingen kunnen ook incompany worden verzorgd. Na het succesvol afronden van een opleiding ontvangt u een Post-HBO diploma. Hiermee zijn wij uniek op het gebied van energieopleidingen in Nederland.

Visie op de energietransitie

Met het opleiden van energiedeskundigen draagt PHOE bij aan het verspreiden van juiste kennis over energie in het algemeen en in het ondersteunen/oplossen van energievraagstukken.

De energietransitie in praktijk

Professionals op energiegebied zijn hard nodig. Er is steeds meer behoefte aan goede vakmensen met de juiste kennis en skills. Daarom verzorgt PHOE (al 35 jaar) opleidingen voor medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, netbeheerders, omgevingsdiensten en ieder ander die met de energietransitie te maken heeft. Met de opleiding Duurzame Energie wordt een basis gevormd om de principes van duurzame energie te leren kennen. Ook voor starters is deze opleiding geschikt. De opleiding Advieskunde richt zich op het trainen van adviesvaardigheden. Er is grote behoefte aan adviseurs die bedrijven, corporaties, overheden en particulieren kunnen adviseren in de energietransitie. Met deze opleiding leren zij vaardigheden en wordt er bewustwording gecreëerd van eigen invloed in een adviesgesprek. De opleiding Introductie Energiekunde richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Er is aandacht voor conversie-, transport- en opslagprocessen, elektriciteit, stoom, bouwfysica, verlichting en verwarming. Na deze opleiding kan er gestart worden met de opleiding Energieconsulent, deze opleiding bestaat uit twee delen: een theoretisch en een praktisch deel. Geslaagden kunnen zich laten inschrijven bij de Federatie van Energieconsultants FedEC als Register Energieadviseur FedEC en mogen de erkende titel ‘rea’ achter hun naam gebruiken.Categorie

Onderzoek, Onderwijs
Onderzoeksinstituut, Onderwijs


Kernactiviteiten

Energieopleidingen
Post-HBO opleidingen
Opleiden van energiedeskundigen en energieconsulenten


Website

www.phoe.nl