Duurzame warmtenetten niet gewaardeerd in energielabel woningen

Geplaatst op 09-06-2022 door Stichting Warmtenetwerk

Wist u, dat een woning die van het aardgas afgaat en wordt aangesloten op een duurzaam warmtenet niet gewaardeerd wordt met een hoger energielabel? Hoe duurzaam het warmtenet ook is: dit heeft geen effect op het label. Wim Mans, bestuurslid van Stichting Warmtenetwerk en eigenaar van adviesbureau Innoforte, legt uit hoe dit zit en heeft via LinkedIn opgeroepen tot het tekenen van een petitie.

 

Wim Mans: “Regelmatig kreeg ik de vraag tekst en uitleg te geven over hoe dit in elkaar zit. Hoe kán dit überhaupt en hoe werkt dat dan in de praktijk? En waarom verbetert het energielabel van utiliteitsgebouwen wél door aansluiting op een warmtenet?” In het document ‘Duurzame warmtenetten worden niet gewaardeerd in energielabel woningen’ legt Wim uit hoe dit zit.

 

Teken de petitie

Intussen zijn er veel reacties gekomen van partijen uit de warmtesector, op het document. De grootste gemene deler van de reacties was: en nu? Hoe lossen we dit op? Om hierop door te pakken heeft Wim de handschoen opgepakt en is een petitie gestart. Steunt u deze actie? Lees dan het volledige document en teken de petitie. Bij voldoende support wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.

 

Lees hier het document ‘Duurzame warmtenetten worden niet gewaardeerd in energielabel woningen’

 

Hier kunt u de petitie ondertekenen

 

 

 

Lees ook onze andere berichten