Mounir el Mourabit en Michiel Houwing, over de aansluiting van stadion De Kuip en andere warmtecontracten

Geplaatst op 13-12-2021 door Stichting Warmtenetwerk

Hoe overtuig je een potentiële klant van de voordelen van aansluiting op het warmtenet? Wat gebeurt er nadat een contract is ondertekend? Welke rol speelt duurzaamheid in klantgesprekken? In de derde aflevering van de Warmtenetwerk Podcast spreken we over al dit soort vraagstukken met Mounir el Mourabit en Michiel Houwing, accountmanager en manager projectontwikkeling bij Vattenfall. Het interview vindt plaats vanuit de Rotterdamse Kuip, één van de spraakmakende nieuwe klanten van Vattenfall.

 

Vanaf de zomer van 2022 wordt De Kuip verwarmd met stadswarmte. Vattenfall start de werkzaamheden hiervoor begin 2022. De stadswarmte is er niet alleen voor het gebouw, maar komt ook beschikbaar voor de veldverwarming, business seats en warm water. De Kuip zal vanaf dan flink wat CO2 gaan besparen. Accountmanager Mounir el Mourabit was vanaf het begin bij de totstandkoming betrokken. Voor hem als ras-Rotterdammer een fantastisch project. “Iedere keer als ik er langs rijd, dan krijg ik daar een onbeschrijfelijk goed gevoel van. Ik ben er heel trots op.”

 

Kansen spotten
Het salesteam van de warmteafdeling bestaat van Vattenfall bestaat uit een man of acht, verdeeld over de drie kernregio’s Arnhem-Nijmegen, Amsterdam-Almere en Rotterdam-Leiden. Het bedrijf is nu zo’n twintig jaar actief in de warmtemarkt. “Via ons bestaande netwerk weten klanten ons inmiddels goed te bereiken en dat leidt tot een continue stroom aan nieuwe projecten. Maar daarnaast gaan we ook gewoon koud acquireren. We kijken naar de kaart en spotten dan nieuwe kansen”, zegt Michiel Houwing.

 

Duurzaamheid
El Mourabit en Houwing vertellen verder over allerlei zaken die bij potentiële klanten leven: hoe zet je in op steeds verdere verduurzaming van zijn warmtenetten? Hoe kun je klanten overtuigen, ook als hun bestaande ketels nog niet aan het einde van hun levensduur zijn? Welke oplossingen zijn er als er in een rijtje woningen enkele particulieren kiezen voor een andere optie? Wat zijn de mogelijkheden van een schouw op afstand? Houwing: “Meestal komen we – met inbreng van de klant – op een tracé waar iedereen happy mee is.”

 

El Mourabit: “Een aansluiting van bestaande woningen in bewoonde staat, daar komt heel wat bij kijken en is dus echt een uitdaging. Maar van dat soort uitdagende projecten raak ik juist enthousiast!”

 

Luister hier de podcastaflevering met Mounir el Mourabit en Michiel Houwing van Vattenfall, vanuit stadion De Kuip in Rotterdam.

 

 

Deze en de komende podcastafleveringen zijn te beluisteren via de website van Stichting Warmtenetwerk (www.warmtenetwerk.nl) en via podcastapps zoals Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify.

 

Foto:
Vattenfall/Jorrit Lousberg

 

Lees ook onze andere berichten