Plannen voor verdere verduurzaming warmtenet met aardwarmte in Amersfoort

Geplaatst op 24-08-2022 door Stichting Warmtenetwerk

Deze zomer is er een samenwerkingsovereenkomst tussen Warmtebedrijf Amersfoort, EBN en Tullip Energy getekend. Het plan is om samen een aardwarmtebron te realiseren. In 2026 moet  een doublet worden opgeleverd, om een jaar later met de levering aan huishoudens en bedrijven in Amersfoort te beginnen, via een warmtenet. 

 

In Amersfoort ligt een klein warmtenet dat nu wordt doorgetrokken van de wijk De Nieuwe Stad naar de bedrijventerreinen Isselt en De Hoef. Door de uitbreiding van het warmtenet kan met aardwarmte een extra stap worden gezet voor het verder verduurzamen van de warmte.

 

Over een aantal jaar moet het net grotendeels gevoed worden door de nog te realiseren aardwarmtebron. Hiervoor is een opsporingsvergunning aanwezig, de exacte locatie is nog niet bekend. De exacte locatie zal voor een groot deel gebaseerd zijn op de gegevens die het bodemonderzoek van EBN en TNO in het kader van Scan hebben opgeleverd. Aan de financiering wordt nog gewerkt.

 

Bron: Geothermie Nederland

 

Kijk voor meer informatie over (duurzaamheid van) aardwarmte op de website www.allesoveraardwarmte.nl, waar Stichting Warmtenetwerk een van de partners van is.

 

Lees ook het artikel Samenwerkingsovereenkomst brengt geothermie in Amersfoort dichterbij op Energeia.nl

Lees ook onze andere berichten

Blijf op de hoogte