Succesvol Webinar Thermisch Voorspannen

Geplaatst op 11-02-2021 door Stichting Warmtenetwerk

Het Webinar Thermisch Voorspannen van Stichting Warmtenetwerk op 4 februari was een succes. Ruim 60 bezoekers volgden de tweeënhalf uur durende informatiesessie. Tijdens het Webinar gingen negen technisch specialisten van verschillende bedrijven uit de warmtebranche met elkaar in discussie over Thermisch Voorspannen. Het Webinar toont aan dat Warmtenetwerk er is voor en door de leden en dat het delen van informatie leidt tot vermenigvuldiging van kennis.

 

Het Webinar was door Stichting Warmtenetwerk georganiseerd om te komen tot meer kennis in de branche over Thermisch Voorspannen. Rob de Vries (Senior consultant bij RdV-Consult) en Rik Rouweler (senior-technoloog bij Vattenfall) speelden een belangrijke rol in de voorbereiding en presentatie van de middag. De Programmaraad Techniek van Stichting Warmtenetwerk nodigde negen topspecialisten uit de gehele branche uit om te discussiëren over de mogelijkheden die het Thermisch Voorspannen biedt bij het ontwerpen van stadsverwarmingsleidingsystemen. De verschillende technisch specialisten gaven een kijkje in de keuken van hun praktijk. Het Thermisch Voorspannen is niet alleen een technisch vraagstuk, maar het is ook erg belangrijk bij het optimaliseren van de businesscase voor warmtenetten. 

 

Online
Normaalgesproken wordt een informatiesessie over een dergelijk onderwerp live gehouden, maar dat was door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. Gelukkig is er de mogelijkheid om ideeën en kennis online uit te wisselen met behulp van videotechnologie. Zo kan de sector ook in deze tijden de warmtetransitie verder brengen met technische expertise. De Programmaraad Techniek roept leden van Stichting Warmtenetwerk om met onderwerpen te blijven komen en zo meer kennis te delen in gehele warmtebranche. De programmaraad is voornemens nog een tweede Webinar Thermisch Voorspannen te organiseren, waarin ingegaan wordt op het Thermisch Voorspannen van Staal in Staal-boringen.

 

 

Geraadpleegde technische specialisten Thermisch Voorspannen:

Bedrijf

Naam

A. Hak

Arie de Bruin

Visser & Smit Hanab

Ian Lawrence

Rotterdam Engineering

Arjan Smorenberg

Amsterdam Engineering 

Bram Hendriksen

RHDHV

Roland Boon

WSP

Ron van der Meer

Bilfinger

Hildo van der Heden

Ennatuurlijk

Coert Daane

Roos + Bijl

Olivier Zegwaard

Vattenfall

Rick Rouweler

Lees ook onze andere berichten