Terugblik INTERREG project Task Force Warmtetransitie

Geplaatst op 03-03-2022 door Stichting Warmtenetwerk

De Task Force Warmtetransitie, energieversneller in de grensregio Nederland-Duitsland, rond af met een inspirerend online evenement.

 

Het project Task Force Warmtetransitie loopt tot en met eind maart. Het door INTERREG gesubsidieerde project werd drie jaar geleden opgericht als versneller in de Duits-Nederlandse grensregio. Het project wordt afgerond met een online evenement op donderdag 24 maart.

 

In de afgelopen drie jaar heeft de Task Force Warmtetransitie antwoorden gezocht voor uitdagingen voor collectieve, duurzame warmtevoorzieningen in de EUREGIO. Het project diende als platform voor kennisdeling over projectontwikkeling en innovaties rond warmtevraagstukken. De Task Force Warmtetransitie is een vervolg op het project WiEfm, waarin werd aangetoond dat niet het gebrek aan technische en marktgerichte oplossingen een uitgebreide warmtetransitie in de EUREGIO in de weg stonden, maar het gebrek aan mogelijkheden in gemeenten om het onderwerp te behandelen.

 

Het laatste evenement vindt online plaats op donderdag 24 maart van 15:00u tot 16:00u. Hierin deelt het projectteam haar samenwerkingen, de opgebouwde kennis en de praktijkervaringen. Ook laat de Task Force Warmtetransitie haar Duitse en Nederlandse partners nog een keer aan het woord over de tools die zij hebben ontwikkeld en wordt een update gegeven over de status van warmteprojecten die door vouchers tot stand kwamen.

 

Meer informatie
Aanmelden evenement (gratis) kan via deze link.
Meer informatie over INTERREG: link
Website Task Force Warmtetransitie: link

 

Evenementen
Kijk voor meer evenementen en kennissessies op de agenda van Stichting Warmtenetwerk

Lees ook onze andere berichten