Toezicht ACM duurder voor warmtesector

Geplaatst op 09-05-2022 door Stichting Warmtenetwerk

Warmteleveranciers gaan dit jaar fors meer betalen voor het toezicht door de ACM. Dat blijkt uit de publicatie in de Staatscourant over dit onderwerp, waarover Energeia 6 mei berichtte. De tarieven voor de warmtesector gaan met 57 % omhoog, omdat de ACM meer tijd kwijt is voor het toezicht op deze sector.

 

Toezichthouder ACM wordt betaald door de marktorganisaties waarop zij toezicht houdt. De kosten worden gebaseerd op de kosten van de werkzaamheden in het voorgaande jaar. In de energiesector betalen netbeheerders en sinds 2017 de warmteleveranciers voor het toezicht. Andere energiebedrijven betalen niet mee, maar worden voor deze kosten belast via de toezichtkosten in de vergunningsaanvragen.

 

Maximumtarieven
Warmteleveranciers gaan naar verwachting 57% meer betalen voor het toezicht, omdat de kosten voor de ACM voor het toezicht op deze sector in 2021 gestegen zijn. Zo is er meer tijd besteed aan de ontwikkelingen van de rendementen in de warmtesector en de bepaling van de maximumtarieven voor warmtelevering.

 

Bron: Energeia.nl

Lees ook onze andere berichten