Warmtenet Eindhoven Meerhoven

Foto van casus

Het tweede warmtenet van Eindhoven ligt rond de wijk Meerhoven. Op termijn zal dit net toegroeien naar het Warmtenet Strijp.

Warmte born

De geproduceerde warmte van de biomassacentrale in Meerhoven wordt geleverd aan de wijken Meerrijk, Waterrijk, Landhof, Bosrijk, Grasrijk en Zandrijk. Het warmtenet in Strijp ontvangt 52% van zijn warmtevoorziening van de biomassacentrale op Strijp-T.

Gemeente is leverancier

De gemeente is de warmteleverancier in de wijken Meerrijk, Waterrijk, Landhof en Bosrijk. Ennatuurlijk is de leverancier voor de wijken Grasrijk en Zandrijk. Het is het doel om de warmtenetten Meerhoven met die van Eindhoven voor 2040 te koppelen. Kijk voor meer informatie over warmtenet Eindhoven ook bij Warmtenet Eindhoven Strijp.

Ontwikkelingen en initiatieven

Een warmtenet is continu in ontwikkeling. Op termijn is het doel om het warmtenet Meerhoven te koppelen aan het Eindhoven warmtenet. Wilt u meedenken of bent u benieuwd naar de ontwikkelingen in het warmtenet in Meerhoven? Via onderstaande e-mailadressen of websites kunt u in contact komen met de initiatieven.

CO2-besparing

De duurzaamheid van het warmtenet wordt geïllustreerd in de jaarlijkse gepubliceerde warmte-etiketten. In 2022 heeft dit warmtenetwerk Meerhoven 42,9 kg CO2 per GJ warmte uitgestoten. De besparing t.o.v. de CV-ketel is hiermee 15,6 kg CO2 per GJ (27%).

Gerelateerd aan Warmtenet Eindhoven Meerhoven