EnergyVille


EnergyVille
EnergyVille, een Vlaams-Belgisch energie onderzoekscentrum en technologische innovatie leverancier actief in Europa, versnelt de duurzame energietransitie door direct integreerbare bedrijfsoplossingen aan te bieden. Zo verbeteren onze slimme controllers voor systeemintegratoren, softwarehuizen en warmtenet operatoren een warmtenet qua duurzaamheid (CO2-reductie) en betaalbaarheid (OPEX).

Visie op de energietransitie

Het gebruik van ICT, digitalisering, IoT en Artificial Intelligence zal van de huidige en nieuwe warmtenetten slimme en geconnecteerde vierde en vijfde generatie warmtenetten maken, met meer automatisering, mogelijkheid tot het gebruik van verschillende en lagere temperatuur warmtebronnen en meer integratie met andere energiedragers zoals elektriciteit. Uit de gigantische hoeveelheid data die de komende jaren beschikbaar komt halen wij waarde voor bedrijf, gebruiker en maatschappij door toepassing van onze slimme algoritmes.

De energietransitie in praktijk

Onze algoritmes op het vlak van Energieflexibiliteit, ook demand response/demand side management of actieve vraagsturing genoemd, worden toegepast in de EnergyVille STORM District Energy Controller op warmtenetten in Nederland (Eindhoven, Heerlen), België (Mol), Zweden (Växjö/Rottne) en Frankrijk (Paris-Saclay).

FLEXharvester, gebaseerd op Microsoft’s Azure cloud, IoT Hub en Power BI, wordt in winter 2020-2021 getest op het Mol warmtenet.Categorie

Exploitatie, Beheer
Fabrikant, Leverancier
Onderzoeksinstituut, Onderwijs


Kernactiviteiten

Digitalisering slimme controle artificiële intelligentie machine learning


Website

www.energyville.be