12 mei: Congres Warmtenetwerk 2022

Geplaatst op 06-04-2022 door Stichting Warmtenetwerk

Op 12 mei 2022 vindt het Warmtenetwerk Congres plaats. Wij hopen u dan weer live te kunnen ontmoeten, en wel in het Chassé Theater in Breda, met een interessant programma en dito sprekers. Tijdens het evenement is er voldoende mogelijkheid om te netwerken met medebezoekers, organisatoren en sprekers. Wij zijn verheugd dat veel mensen zich al hebben aangemeld voor het Congres. U komt toch ook?

 

De transitie naar aardgasvrij verloopt niet zonder slag of stoot. Uit de proeftuinen komen geluiden naar voren dat er knelpunten zijn met betrekking tot betaalbaarheid en bewonersparticipatie. Door recente ontwikkelingen rijzen er dan ook twijfels over de haalbaarheid van de energietransitie. Terwijl andere mensen de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen als een stimulans zien om heel snel te verduurzamen. Daarnaast ligt energiearmoede op de loer als mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen door stijgende gasprijzen of hogere energielasten door verduurzaming. Tijdens deze middag hebben we een aantal interessante sprekers op het podium staan. Hoe ziet het programma er verder uit?

 

Lucia van Geuns
Lucia van Geuns is op zijn zachtst gezegd een ervaren energieprofessional. Na een carrière bij Royal Dutch Shell (1980-2002) en diverse onderzoeksfuncties bij TNO en het Clingendael International Energy Programme (CIEP) werkt ze momenteel voor het The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS). Ze heeft een achtergrond in aardwetenschappen, petroleum engineering en – economie. Binnen haar vakgebied richt zij zich op internationale ontwikkelingen op de energiemarkt, energietransitievraagstukken en klimaatveranderingsbeleid. Zes jaar lang was zij tevens voorzitter van de Koninklijke Nederlands Geologische en Mijnbouw Genootschap (KNGMG).


Samen met Jilles van den Beukel heeft zij de recente HCSS studie naar gasmarkten geschreven. We gaan graag met haar in gesprek over de huidige situatie in de energiemarkt.
 

Remco de Boer
Ir. Remco de Boer is onderzoeker en publicist. Hij schrijft en spreekt regelmatig over de energietransitie. Wat hem daaraan fascineert, is hoe Nederland doelstellingen heeft om duurzamer te worden en dan ook meteen koploper willen zijn in de wereld. Tegelijkertijd willen we de technieken en oplossingen om die doelstellingen te realiseren niet omarmen. Remco’s fascinatie komt voort uit het spanningsveld tussen opgelegde ambities en wat we daar uiteindelijk mee doen. Met die focus maakt hij de podcast Studio Energie, een wekelijks interviewprogramma met de hoofdrolspelers in de energietransitie. Ook schrijft hij maandelijks een achtergrondartikel op de Expert-pagina van Het Financieele Dagblad. Tussen 2016 en 2020 was hij commentator bij BNR Nieuwsradio.
 
Tijdens het congres van Stichting Warmtenetwerk geeft Remco zijn kijk op de huidige status in de energiemarkt.
 

Bigbangscenario
Naast deze twee interessante sprekers hebben we een interessante casus te presenteren met betrekking tot gebiedsgerichte aanpak in relatie tot de bigbangscenario vanuit verschillende invalshoeken en partijen bekeken. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Houd daarom deze pagina goed in de gaten. 
 

Programma en tijden

13.00 uur      Inloop en ontvangst
13.30 uur      Welkom en opening door voorzitter Ernst Japikse
13.40 uur      Jaarverslag Stichting Warmtenetwerk                                   
14.00 uur      Presentatie Lucia van Geuns
14.30 uur      Presentatie Remco de Boer
15.00 uur      Vragenronde
15.30 uur      Pauze en netwerken
16.15 uur       Presentatie bigbangscenario Amsterdam
17.00 uur      Wrap up en afsluiting
17.15 uur       Netwerkborrel
18.00 uur      Walking dinner
20.00 uur     Einde programma

 

Komt u ook naar het evenement in Breda? We nodigen u graag uit op 12 mei vanaf 13.00 uur. Het programma zullen we in de komende weken verder uitwerken. Er is in ieder geval voldoende ruimte om te netwerken en u kunt gebruik maken van een walking dinner. Rond de klok van 20.00 uur zal het programma ten einde zijn.

 
Kosten en aanmelding
Deelname voor deelnemers van Stichting Warmtenetwerk is gratis*. Voor niet-deelnemers bedragen de deelnamekosten € 150. Aanmelden kan tot en met 7 mei via deze link. Geef bij uw aanmelding aan of u deelnemer bent van Stichting Warmtenetwerk of niet.

Bent u nog geen deelnemer van Stichting Warmtenetwerk? Ga dan naar onze website voor meer informatie over de voordelen en privileges die u als deelnemer heeft. 
 
*Bij een no-show of niet tijdig afmelden (uiterlijk 1 dag voorafgaande aan het evenement) zijn wij genoodzaakt om de volledige toegangskosten à €150,- aan u door te berekenen. Voor verdere voorwaarden van onze evenementen verwijzen wij u naar onze spelregels.
 
 
Routebeschrijving en parkeren
Dit congres vindt plaats in het Chassé Theater in Breda. De locatie van het theater is: Claudius Prinsenlaan 8 in Breda. Voor meer informatie over de locatie en de routebeschrijving en parkeren verwijzen wij u naar de volgende link.
 
Zien wij u ook op 12 mei in Breda?

 

Lees ook onze andere berichten