Aardwarmte Vogelaer en Warmte netwerk Westland gaan samenwerken

Geplaatst op 06-07-2022 door Stichting Warmtenetwerk

Aardwarmte Vogelaer en Warmte netwerk Westland (WnW) hebben op 21 april jl. een intentieovereenkomst ondertekend om te gaan samenwerken. Beide partijen zien het belang van een warmtesysteem voor het Westland en willen hier samen aan bouwen. En zo ook een mooie bijdrage leveren aan de versnelling van de Westlandse warmtetransitie.

 

Partijen maken het met deze samenwerking mogelijk dat steeds meer bedrijven in het Westland toegang krijgen tot duurzame warmte. Door het verbinden van meerdere aardwarmteclusters in één netwerk, ontstaat een robuust warmtesysteem met een hogere leveringszekerheid voor alle afnemers.

 

Warmte verhandelen
Aardwarmte Vogelaer heeft al één aardwarmtedoublet in bedrijf en ontwikkelt op dit moment een tweede doublet op dezelfde locatie. Daarnaast hebben zij begin april 2022 het aardwarmteproject Green Well Westland overgenomen. De extra warmte die hierdoor beschikbaar komt én de toegang tot het netwerk van WnW zorgt ervoor dat nog meer nieuwe afnemers in de regio gebruik kunnen maken van de beschikbare warmte. Het maakt daarnaast warmtehandel met andere aardwarmteclusters mogelijk.

Aardwarmte Vogelaer en WnW werken de komende maanden de concrete samenwerking verder uit.

 

Bron: Persbericht Warmtenetwerk Westland

 

Meer weten over het warmtenet in het Westland?
Raadpleeg dan de Warmteprojectentool op de website van Stichting Warmtenetwerk:  https://warmtenetwerk.nl/warmteproject/warmtenet-trias-westland/

 

Over de Warmteprojectentool
Er is een enorme schat aan kennis en data beschikbaar van bestaande en zelfs ook van nog te realiseren warmteprojecten. In de Warmteprojectentool vindt u deze op één centrale plek: praktijkvoorbeelden inclusief technische specificaties en bronnen, betrokken partijen én de mate van bewonersparticipatie.

Hoe gebruikt u de tool?
Door middel van de landkaart of de handige filters op de hoofdpagina van de tool vindt u eenvoudig hét praktijkvoorbeeld dat het beste aansluit bij uw informatiebehoefte, waarna het contact met betrokken partijen eenvoudig kan worden gelegd.

 

Aardwarmte
Meer weten over aardwarmte? Kijk dan op de website www.allesoveraardwarmte.nl

Lees ook onze andere berichten