Duizenden bezoekers bij de eerste Open Energiedag op zaterdag 11 september 2021

Geplaatst op 20-09-2021 door Stichting Warmtenetwerk

Duizenden bezoekers namen op zaterdag 11 september tijdens de eerste Open Energiedag een kijkje bij ca. 50 duurzame energieprojecten. Stichting Warmtenetwerk is één van de partners van dit nieuwe, succesvolle initiatief. “Supergoed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat”, zegt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie.

 

“Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening. We gaan een jaarlijks evenement maken van de Open Energiedag. Noteer de tweede zaterdag in september maar vast in de agenda.”

Bijna vijftig duurzame energieprojecten openden de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn: een fietstocht langs de bronnen voor een warmtenet, duurzame warmte uit de bodem of uit het water van het IJ, een boottocht naar zonnepanelen op een meer, een combinatie van zonnepanelen met fruitteelt en windparken in aanbouw. 

 

Campagne duurzame energie

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’. Het doel is het versterken van kennis en (lokaal) enthousiasme voor de energietransitie. Met onderbouwde informatie en goede voorbeelden, laten we zien waar de duurzame energiesector aan werkt. Het hoogtepunt in deze campagne is de Open Energiedag op 11 september 2021. Tijdens de jaarlijkse Open Energiedag openen duurzame energieprojecten de deuren om een breed publiek kennis te laten maken met hun project.

Lees ook onze andere berichten