Gezocht: Enthousiaste, energieke voorzitter Stichting Warmtenetwerk (v/m)

Geplaatst op 27-06-2024 door Stichting Warmtenetwerk

Stichting Warmtenetwerk zet zich in voor de energietransitie door samen met haar deelnemers en partners te werken aan de ontwikkeling van duurzame collectieve warmte in Nederland. Op dit moment heeft onze stichting ruim 260 deelnemende organisaties, die uit de gehele warmteketen komen. Wij richten ons op het verbinden van spelers in de warmteketen, het stimuleren van onderlinge kennisuitwisseling en -ontwikkeling en samenwerking met als doel de energietransitie te versnellen. 

 

Wij zijn een ambitieuze organisatie die de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Daarom hebben we een strategie opgesteld om de organisatie verder te professionaliseren. Daar werken we nu hard aan.

 

De termijn van onze huidige voorzitter loopt binnenkort af. Wij zijn dan ook op zoek naar een nieuwe voorzitter (v/m) die op een energieke wijze samen met het bestuur richting geeft aan de organisatie en de verdere uitrol van de strategie. De dagelijkse sturing wordt verzorgd door het bureau van de stichting, bestaande uit de commercieel manager, communicatiemanager en programmamanager.

 

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent goed in het verbinden van de belangen van de vele bloedgroepen (privaat en publiek, toeleveranciers en exploitanten, techniek en financiën etc.)

  • Uitstekende inhoudelijke kennis van de warmte- en energiemarkt

  • Je bent een kei in het snel doorgronden van inhoudelijke materie en het begrijpen van verschillende standpunten 

  • Je ziet het als een uitdaging om richting te geven aan de verdere professionalisering en positionering van Stichting Warmtenetwerk

  • Je kunt Stichting Warmtenetwerk vanuit deze onafhankelijke rol vertegenwoordigen op evenementen (bijvoorbeeld door het geven van presentaties) en overige bijeenkomsten

  • Je kunt de woordvoering richting de pers verzorgen 

  • Je bent niet in dienst van of als toezichthouder betrokken bij een warmteproducent, warmtebedrijf, netwerkbedrijf , leverancier van producten of gemeente. Het is belangrijk dat je als voorzitter een ‘neutrale’ rol vervult

 

Als voorzitter van Stichting Warmtenetwerk bekleed je een prominente en eervolle positie binnen onze organisatie. Uiteraard bent je uiterst gemotiveerd en vastbesloten om de ontwikkeling van duurzame collectieve warmte binnen de energietransitie écht verder te brengen! 

 

Beschikbaarheid
Als voorzitter ben je in ieder geval beschikbaar voor circa 8 bestuursvergaderingen per jaar, inclusief voorbereidingstijd. Daarnaast verwachten wij dat je aanwezig bent op bijeenkomsten en evenementen van Stichting Warmtenetwerk en/of partnerevenementen. Tevens ben je bereid tot het geven van gastpresentaties of interviews. De hoeveelheid tijd die je besteedt aan jouw rol als voorzitter, is verder mede afhankelijk van hoe je de samenwerking met het bureau van de stichting invult.

 

De gewenste startdatum is uiterlijk 1 maart 2025, indien mogelijk eerder.

 

Solliciteren
Herken je jezelf in het bovenstaande? Stuur dan uiterlijk 8 augustus 2024 een korte motivatiebrief naar voorzitter@warmtenetwerk.nl. Mocht je aanvullende informatie wensen, dan kun je contact opnemen met Ernst Japikse via e-mail voorzitter@warmtenetwerk.nl of telefonisch via 035 – 542 75 23. Als wij je naar aanleiding van jouw sollicitatie uitnodigen voor een gesprek, nemen wij uiterlijk begin september contact met je op.

 

Wij nodigen iedereen uit om te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat, vanwege de gewenste diversiteit in het bestuur.

 

Lees ook onze andere berichten