NVDE-podcast: een duurzaam warmtenet dankzij bewoners, Eneco en gemeente Rotterdam

Geplaatst op 21-06-2024 door Stichting Warmtenetwerk
 

In de regio Rotterdam ligt een van de grootste warmtenetten van Nederland, waarop zo’n 59.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten. NVDE-voorzitter Olof van der Gaag bezocht daar de wijk Bospolder-Tussendijken, waar Eneco samen met woningcorporatie Havensteder en de gemeente werkt aan een aardgasvrije Rotterdamse stadswijk. Woningen in de dichtbevolkte, diverse en dynamische wijk worden op dit moment op het warmtenet aangesloten. Dat is niet mogelijk zonder intensieve samenwerking tussen de verschillende organisaties én bewoners in de wijk. 

 

Merel Vogelaar van Eneco neemt de luisteraar mee naar de bouwwerkzaamheden in de straat, in deze podcastaflevering. Anne-Marie Verheijen van de gemeente Rotterdam vertelt over alle obstakels die zij in de afgelopen jaren bij de realisatie van het warmtenet is tegengekomen en hoe ze die overwonnen heeft. Houria Tourich is bewoonster van Bospolder-Tussendijken en is een van de trekkers van de warmtetransitie in de wijk. Ze weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om achter de voordeur te komen in een wijk waar de deur voor bedrijven en de gemeente snel wordt dichtgegooid.

 

Luister hier naar de podcast en ontdek je hoe het kan dat alle hobbels op de weg de realisatie van dit warmtenet toch niet hebben vertraagd.

Veel luisterplezier!

 

Lees ook onze andere berichten