Stichting Warmtenetwerk neemt deel aan rondetafelgesprek met Deense kroonprinses

Geplaatst op 15-06-2022 door Stichting Warmtenetwerk

Op dinsdag 21 juni 2022 neemt Detlef Meijer namens Stichting Warmtenetwerk deel aan een rondetafelgesprek met o.a. de kroonprinses van Denemarken over ‘Groene Warmtebronnen van de Toekomst’. Het rondetafelgesprek is een onderdeel van het tweedaagse programma District Heating & Energy Efficiency in Den Haag, waar experts van Nederlandse en Deense organisaties bijeenkomen om inzichten en next steps te bespreken om het aardgasloos maken van de gebouwde omgeving te versnellen.

 

In Denemarken is de verwachting dat het aandeel stadsverwarming in 2030 zal toenemen van 65% naar 70% in de gebouwde omgeving, terwijl in Nederland een aandeel van 25% wordt verwacht. Het rondetafelgesprek biedt deelnemers de mogelijkheid om perspectieven te delen over opkomende trends en kansen waarmee gevestigde ondernemingen in de warmtenettensector in Denemarken en Nederland worden geconfronteerd.

 

Thema’s
De thema’s die tijdens het rondetafelgesprek zullen worden besproken, zijn: groene warmtenetten, aardwarmte, warmte- en koudeopslag in de bodem (WKO), de efficiëntie van stadsverwarming, diversificatie van warmtebronnen en slimme warmtenetten.

De deelnemers aan de rondetafel vertegenwoordigen diverse organisaties uit de sector. Op het programma kunt u zien wie dit allemaal zijn: Program – District heating and Energy efficiency – DEF

 

Locatiebezoek
Tijdens het tweedaagse event worden TU Delft, Geothermie Delft en het Open Warmtenet Delft bezocht. Op de campus Delft wordt onderzoek gedaan naar de toepassing van warmte uit de aarde, naar aanleiding van een concreet geothermieproject waarmee de Campus en gebouwen in de omgeving van warmte zullen worden voorzien. Zie hiervoor ook: Open Warmtenet Delft in de Warmteprojectentool van Stichting Warmtenetwerk. De deelnemers zullen het project bezoeken, presentaties van de betrokken partijen bijwonen en met elkaar in gesprek gaan over het open warmtenet en de duurzame bron(nen) die het warmtenet zullen gaan invoeden.

 

Neem deel aan de High Level Business Day
Op 20 juni kunnen geïnteresseerden de high level business day bijwonen. Kijk hier voor het programma en om u aan te melden: Invitation and Program for Business Day 20 June – Royal Danish Visit 2022

 

Het belang van kennisuitwisseling
Stichting Warmtenetwerk beoogt met de deelname aan dit tweedaagse programma en het rondetafelgesprek een bijdrage te leveren aan de kennisuitwisseling, het delen en ophalen van inzichten die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van duurzame warmtenetten in Nederland en Denemarken. De warmtetransitie gaat al lang over landsgrenzen heen, en Europese landen kunnen veel van elkaar leren in de route op weg naar 2050 én de onafhankelijkheid van aardgas.

 

Na afloop van het event zullen wij er een beknopt verslag over publiceren, houd daarom onze website in de gaten.

 

Bekijk hier het volledige programma

 

Wilt u de Business Day bijwonen op 20 juni? Kijk dan hier: Invitation and Program for Business Day 20 June – Royal Danish Visit 2022

 

Lees ook ons artikel Lokale warmtebronnen dragen bij aan onafhankelijkheid én klimaatdoelen

 

 

Lees ook onze andere berichten