Warmtevoucher vergoedt deel kosten haalbaarheidsstudie

Geplaatst op 19-08-2021 door Stichting Warmtenetwerk

Heeft u een project op het gebied van warmtevoorziening en wenst u een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren? Dan kunt u via de website van het INTERREG VA-project Task Force Wärmewende een warmtevoucher aanvragen.

 

De warmtevouchers zijn bedoeld voor gemeenten, mkb-ondernemingen, coöperatief georganiseerde burgerinitiatieven en andere particuliere en publieke organisaties uit het INTERREG-programmagebied die een haalbaarheidsstudie willen laten uitvoeren naar de (verdere) ontwikkeling van een warmte-infrastructuur. De nadruk ligt op het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en innovatieve concepten.

 

Taskforce
De Taskforce Warmtetransitie is een antwoord op de uitdagingen van een collectieve, duurzame warmtevoorziening in het Duits-Nederlandse grensgebied. Het door INTERREG gefinancierde project heeft tot doel de implementatie van concrete oplossingen op lokaal niveau te ondersteunen en de ontwikkeling van nieuwe initiatieven op gang te brengen die zich momenteel in de plannings- of voorfase bevinden.

 

Subsidie haalbaarheidsstudie
In het kader van het project bestaat de mogelijkheid om naast de ondersteuning door de Taskforce Warmtetransitie ook een haalbaarheidsstudie te subsidiëren. Het financieringsinstrument heeft tot doel om met de hulp van experts een antwoord te vinden op de specifieke vragen op het gebied van warmtenetwerken in het INTERREG-programmagebied. Met de uitvoering van een haalbaarheidsstudie kunnen de kansen en mogelijkheden voor de exploitatie van duurzame warmte in kaart worden gebracht. Een warmtevoucher vergoedt tot 45 % van de kosten van een nationale haalbaarheidsstudie, uitgevoerd door een extern bureau.

Auteur:
Persbericht Kiemt

Lees ook onze andere berichten