Wegwijzer warmtenetten helpt gemeenten en woningcorporaties op weg

Geplaatst op 15-07-2022 door Stichting Warmtenetwerk

 

Al op 1 oktober 2020 heeft Stichting Warmtenetwerk de Wegwijzer Warmtenetten gelanceerd, het allereerste totaaloverzicht over warmtenetten. De Wegwijzer was in eerste instantie vooral bedoeld voor gemeenten en woningcorporaties, die tijdens hun zoektocht naar informatie door de bomen het bos niet meer zagen.

 

In de loop der tijd is de wegwijzer steeds meer uitgebreid en wordt deze goed bezocht. Geïnteresseerden in collectieve warmte vinden er gerichte informatie, praktijkervaringen, antwoorden en partners. Handig en overzichtelijk.

 

Belang van gerichte kennis neemt toe
Het aantal warmtenetten in Nederland breidt steeds verder uit. Er komt dan ook steeds meer kennis beschikbaar. Stichting Warmtenetwerk en haar deelnemers leveren een actieve bijdrage aan het vergroten en delen, ontsluiten en actief verspreiden van relevante kennis via verschillende kanalen en bijeenkomsten. Kennis en informatie over collectieve warmte wordt immers steeds relevanter voor alle partijen in de keten, van adviesbureau en leverancier tot gemeenten en woningcorporaties, projectontwikkelaars en vastgoedpartijen.

 

Alle relevante informatie bij elkaar
Op de Wegwijzer Warmtenetten kunt u terecht voor een totaaloverzicht van bruikbare publicaties en websites (handvatten), concrete casussen met tips en adviezen (praktijkvoorbeelden), een overzicht van deskundigen uit ons ledenbestand (expertise), en bemiddeling bij vragen aan onze community (ruggespraak)De informatie die u er vindt is onafhankelijk en niet-commercieel, zodat deze u inhoudelijk op weg helpt. Tevens updaten de Wegwijzer op regelmatige basis.

 

Oproep om verder aan te vullen
Stichting Warmtenetwerk moedigt enthousiaste gebruikers aan om de Wegwijzer te delen met gemeenten en corporaties zodat kennis optimaal gedeeld kan worden. Mist u nog een relevante non-commerciële informatiebron? Of heeft u voor ons een interessant praktijkvoorbeeld waarvan we een casus kunnen maken? U kunt uw suggestie insturen naar s.hoogendijk@warmtenetwerk.nl o.v.v. Wegwijzer.

Lees ook onze andere berichten