Warmtenet Heerhugowaard/Alkmaar/Langedijk

Foto van casus

Duizenden woningen en gebouwen in Heerhugowaard voorzien we de komende jaren van duurzame warmte. Daarin werkt HVC samen met o.a. gemeente Heerhugowaard, woningcorporatie Woonwaard, ondernemers Glastuingebied Alton en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Ook sluiten we regelmatig (nieuwbouw)projecten van projectontwikkelaars aan op het warmtenet.

Werken aan warmte

Al meer dan tien jaar is HVC het warmtenet stap voor stap aan het aanleggen in de regio. De hoofdtransportleiding is voorbij de 40 kilometer. Een groot aantal woningen en gebouwen is al aangesloten op het warmtenet en komende jaren voegen we daar nog vele aan toe. We werken continue aan het verder uitbreiden van het warmtenet en het aansluiten van (nieuwbouw)woningen en bestaande bouw.

Aansluiten van gebouwen en woningen

Het tracé van het warmtenet wordt bepaald in overleg tussen gemeenten, woningcorporaties en HVC. Langs het tracé worden nieuwbouwprojecten aangesloten. Daarnaast sluit HVC bestaande bouw aan die gebruik maakt van een collectieve verwarmingsinstallatie. Denk aan complexen van woningcorporaties die gerenoveerd worden of waarvan de warmtebron aan vervanging toe is. Maar ook andere gebouwen met een collectief verwarmingssysteem kunnen worden aangesloten, zoals bedrijfspanden, gemeentelijke voorzieningen, scholen en andere instellingen.

Nieuwbouw projecten

Ga je wonen in een nieuwbouwwoning en wordt die aangesloten op een warmtenet? Dan regelt de projectontwikkelaar of woningcorporatie de aansluiting voor jou. Je hoeft je dan alleen maar bij HVCaan te melden als nieuwe warmteklant.

Gerelateerd aan Warmtenet Heerhugowaard/Alkmaar/Langedijk