Kennissessie geconcentreerde zonthermie in de warmtetransitie op 28 augustus

Datum:
28 augustus

Tijdstip:
13.30 - 16.00 uur

Locatie:
Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100, Gouda

Prijs voor deelnemers:
€ 25

Prijs voor niet-deelnemers:
€ 25

Zonthermie en in het bijzonder geconcentreerde zonthermie is nog vrij onbekend in Nederland. De vlakke plaatcollectoren worden wel toegepast bij woningen en ook steeds meer bij stadsverwarming. Ook de vacuümbuizen vinden steeds meer hun weg. Maar geconcentreerde zonthermie wordt in Nederland nog niet toegepast.

 

In de ons omringende landen België, Duitsland, Denemarken en zelfs Zweden wordt geconcentreerde zonthermie wél ingezet. Niet alleen voor warmtenetten, maar ook voor proceswarmte in de industrie.

 

De Vereniging voor Zonnekrachtcentrales organiseert op 28 augustus een bijeenkomst in Gouda, speciaal voor iedereen die werkzaam is in de warmtebranche of hiermee te maken krijgt. Het doel van deze bijeenkomst is om kennis en ervaringen te delen over deze nog vrij onbekende techniek en de toepassingsmogelijkheden voor duurzame verwarming van de gebouwde omgeving, via bijvoorbeeld warmtenetten, in Nederland.

 

Op de bijeenkomst komen voorbeelden uit België en Duistland uitgebreid aan de orde, gepresenteerd door mensen die daar direct bij betrokken zijn. Kijk hier voor het programma en hoe u zich kunt aanmelden.

 

Bron:
Vereniging voor Zonnekrachtcentrales

Foto:
Protarget

Bekijk ook andere evenementen