Masterclass Warmtetransitie

Datum:
10 april 2024

Tijdstip:
van 09.00 tot 17.15 uur (inloop vanaf 08.30)

Locatie:
Kantoor Koninklijke Haskoning DHV Groep B.V., Laan 1914 35 te Amersfoort

De New Energy Business School (NEBS) verzorgt masterclasses om het bedrijfsleven en (semi-)overheid (praktische) kennis bij te brengen over de energietransitie. Zo is er ook een masterclass Warmtetransitie voor gemeenten, provincies en woningcorporaties waar de warmtetransitie vanuit technologische, financiële, sociale en beleidsmatige perspectieven beschouwd wordt. De masterclass wordt afgesloten met een workshop waarin de deelnemers leren de stof tot zich te nemen. Royal HaskoningDHV en NEBS verzorgen de masterclass.

 

Over het programma
Het programma richt zich op de warmtetransitie. We bieden uitgebreid overzicht van de warmtetransitie en lichten de belangrijkste onderdelen van de waardeketen uit. Daarnaast behandelen we de achterliggende technieken en uitdagingen en zoomen ook in op beleidsmaatregelen, subsidies en stimuleringsmaatregelen die van invloed zijn op de warmtetransitie, evenals de grootschalige integratie van variabele elektriciteitsbronnen waarbij we kijken naar actuele situaties vanuit de praktijk.

Tijdens deze Masterclass bieden we je een uitgebreid overzicht van de warmtetransitie en lichten we de belangrijkste onderdelen van de waardeketen uit. We bespreken hoe verschillende warmtebronnen geïntegreerd kunnen worden om een duurzame warmtevoorziening te realiseren en besteden aandacht aan de werking van warmtenetten, de werking en toepassingen van warmtepompen en de impact van de warmtetransitie op de gebouwde omgeving.

 

Wat je leert:
– Beleid, subsidies en stimuleringsmaatregelen.
– Praktische gevallen van het integreren van variabele elektriciteitsbronnen.
– Van beleid tot praktische implementaties.
– Hedendaagse situaties voor actuele kennis.

 

Voor wie?
Deze Masterclass Warmtetransitie is ontwikkeld voor starters en professionals met diverse achtergronden en in de energietransitie willen gaan werken of zich binnen de sector willen verdiepen in warmtetransitie. Het is een ideaal programma om te volgen als je nog weinig tot geen kennis van het onderwerp hebt.

Download de Brochure Masterclass Warmtetransitie 10 april voor meer informatie.

Het volledige progamma van de Masterclass op 10 april vindt u hier: Masterclass Warmtetransitie – RHDHV

Bekijk ook andere evenementen