Warmteklas: tweedaagse training voor ambtenaren én bedrijven  

Datum:
13 en 14 november 2023

Locatie:
Landgoed ISVW, Dodeweg 8, 3832 RD Leusden

Laetitia Ouillet en Anne Marie van Osch gaan hun gezamenlijke ervaring en kennis opnieuw overdragen via een tweedaagse training op 13 en 14 november! 

 

Wat is de Warmteklas?
Door schade en schande hebben wij ontdekt waar je onderweg tegenaan loopt als je van het gas af wil. Uiteindelijk boek je dan succes na meerdere keren vallen. Maar de energietransitie heeft haast. Wij kunnen ons gewoon niet permitteren dat we allemaal door het moeras blijven ploeteren. Tijdens deze training willen wij zoveel mogelijk de snelste en stevigste route door het moeras aanwijzen. We bespreken de volgende onderwerpen: geld, politiek, wetgeving, techniek en … de mens. Als deze 5 pijlers op orde zijn, dan zorgen ze namelijk samen voor de stevige stukken.  

 

De  vorige editie van de Warmteklas werd bezocht door 35 medewerkers vanuit bedrijven en overheden. Uit de evaluatie bleek dat deze aanpak bijzonder gewaardeerd werd. Dus we gaan het nog een keer doen!

 

De Warmteklas is een praktische cursus van 2 dagen, waarin je leert van mensen die in de warmtetransitie actief zijn hoe zij zaken hebben aangepakt, hoe zij problemen hebben geanalyseerd en mogelijk opgelost.

 

Wij belichten vijf pijlers die onlosmakelijk verbonden zijn bij collectieve warmteprojecten:

  • de business case: wie draagt welk financieel risico en hoe kom je tot een betaalbare propositie voor afnemers? 
  • de politieke en ambtelijke wereld: wanneer kan een besluit door? Wie gaat daar eigenlijk over? 
  • de wetgeving (en de vele veranderingen die eraan zitten komen) 
  • de techniek: de keuze voor hoog-/midden-/laagtemperatuur bijvoorbeeld 
  • communicatie en participatie en de doelgroepen, want een VvE is écht geen woningcorporatie

Er is ruimte voor heel veel vragen en voor interactie tussen de deelnemers. Wij blijven namelijk allemaal eten en overnachten op de cursuslocatie. Je bent dus écht even twee dagen alleen maar met warmte bezig. 

 

Voor wie is de Warmteklas?
In de eerste plaats denken wij aan ambtenaren van gemeenten en provincies die met warmtekavels/aanbesteding of uitvoering aan de slag moeten. Maar Rijksambtenaren en beleidmakers willen ook dichterbij de problematiek uit de praktijk komen: dit is een uitgelezen kans.
Voor commerciële bedrijven is het cruciaal dat zij beter begrijp krijgen voor de uitdagingen waar gemeentes voor staan.
Voor beide doelgroepen (publiek en privaat) zijn er aparte sessies in het programma opgenomen. Bijvoorbeeld een module “hoe werkt besluitvorming bij de gemeente” voor warmtebedrijven.

Zo leer je elkaars taal spreken!

 

Je kunt je via www.warmteklas.nl aanmelden. En als je nog vragen of twijfels hebt: stuur dan vooral een berichtje aan Laetitia of Anne Marie. Er is beperkt plaats, dus reageer vooral snel.

 

We zien je graag op 13 en 14 november in Leusden!

Bekijk ook andere evenementen