Seminar Warmtenetten Natuurlijk Groen

Datum:
27 november 2018

Tijdstip:
12.30 tot 17.30 uur

Locatie:
Statenzaal Zwolle

Stichting Warmtenetwerk nodigt u hierbij uit voor het Seminar Warmtenetten Natuurlijk Groen op dinsdagmiddag 27 november. Dit seminar vindt plaats in de Statenzaal in Zwolle. De Statenzaal wordt door de provincie Overijssel als gastheer deze middag beschikbaar gesteld.

Tevens nemen wij deze middag afscheid van Klaas de Jong. Hij is de geestelijk vader van Stichting Warmtenetwerk en heeft zich de laatste 10 jaar met tomeloze energie ingezet voor het Warmtenetwerk, de promotie van warmtenetten en de branche.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor de deelnemers van het Warmtenetwerk en/of mensen die met Klaas hebben samengewerkt. Voor aanmelding geldt, deelnemers van het Warmtenetwerk hebben voorrang op niet-deelnemers.

De middag zal worden begeleid door Riksta Zwart – Directeur van Waterbedrijf Groningen. Riksta heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van het Warmtenetwerk. Zij is deze middag uw dagvoorzitter.

 

Programma

12.30 uur – Ontvangst met lunch

13.15 uur – Opening door Riksta Zwart, Directeur Waterbedrijf Groningen

13.20 uur – De beste groene warmtenetten door Klaas de Jong, auteur van ‘Duurzame Warmte en Koude’
De keus van de bron is de sleutel tot duurzaamheid maar met slimme combinaties haal je nog meer CO2-reductie. 

13.50 uur – Provincie Overijssel: succesvolle steun voor warmtenetten door Marleen Volkers, Programma Nieuwe Energie Overijssel
Overijssel is actief betrokken bij de realisatie van warmtenetten en de overschakeling van bestaande netten op duurzame bronnen. Wat bepaalt het succes van de aanpak in Overijssel? 

14.10 uur – Hoe natuurlijk is benutting van industriewarmte door Maike Akkers, van de warmtetafel Industrie en Bert Regeer, Communicatie, beiden van Port of Rotterdam
Restwarmte uit Rotterdam wordt een belangrijke aanbodfactor voor het provinciale warmtenet van Zuid-Holland. Havenbedrijf Rotterdam en Gasunie werken samen aan levering van havenwarmte. Hoe duurzaam is industriewarmte?

14.40 uur – Pauze

15.20 uur – Heat pumps with natural refrigerants in district heating plants door Kenneth Hoffmann, Product manager heat pumps GEA
De Deen Hoffmann heeft al heel wat warmtepompcentrales ontwikkeld voor warmtenetten zoals in het Noorse Drammen waar met zeewater als bron warmte van 80 ºC aan het net wordt geleverd en in Londen met de metro als warmtebron.

15.40 uur – Stofbrander maakt piekketels groen door Marc van Bemmel, directeur Weswood en Vyncke Nederland
Los van gas betekent voor warmtecentrales ook een andere brandstof voor de piekketels. Een Zweedse dochter van ketelfabrikant Vyncke heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld die op bestaande gasketels kan worden toegepast.

16.00 uur – Het mysterie van de honingbij door Klaas de Jong, auteur van het gelijknamige boek

16.20 uur – Dankwoord richting Klaas de Jong

16.30 uur – Borrel

17.30 uur – Einde programma

 

Kosten en aanmelding
Voor deelname aan dit seminar zijn geen kosten verbonden. U kunt zich nu aanmelden voor deze interessante bijeenkomst tot 19 november 2018. Aanmelden verloopt via ons secretariaat F&B en kan door uw gegevens door te mailen naar secretariaat@warmtenetwerk.nl

 

Routebeschrijving en parkeren
Voor meer informatie over de locatie en de routebeschrijving verwijzen wij u naar de volgende link.

Graag tot ziens op 27 november!

 

Klaas

Bekijk ook andere evenementen