Webinar: Biomassa in warmtenetten

Datum:
15 juli 2020

Tijdstip:
13.30 uur - 15.00 uur

Locatie:
Online: na aanmelding en voorafgaande aan het webinar ontvangt u van ons de inloggegevens

Prijs voor deelnemers:
Gratis

Prijs voor niet-deelnemers:
€ 100,- (excl. BTW)

Na een succesvol eerste webinar in mei vindt op 15 juli a.s. het tweede live webinar van Stichting Warmtenetwerk plaats. Dit webinar heeft als thema: Biomassa in warmtenetten.

 
Programma
Om 13.30 uur start het live webinar wederom onder leiding van Nathan de Groot en gedurende anderhalf uur hebben wij de volgende sprekers op het programma staan:
 
Ir. Bart Strengers (Senior wetenschappelijk onderzoeker Klimaat en Biomassa bij het Planbureau voor de Leefomgeving) zal zijn weergave geven over biomassa. Tijdens het webinar zal Bart Strengers ingaan op de vraagstukken en onderwerpen uit het recent verschenen rapport van het Planbureau Leefomgeving. Hij vertelt over de toekomstige beschikbaarheid, toepassingsmogelijkheden en de duurzaamheid van (o.a. houtachtige) biomassa en hoe daar tegenaan gekeken wordt door de verschillende maatschappelijke partijen. Hoe verantwoord vindt men de import van biomassa en hoe wordt er aangekeken tegen de effecten op klimaat en luchtkwaliteit? Tevens zal hij kort ingaan op het beoogde duurzaamheidkader voor biomassa en het daartoe opgestelde SER-advies.


Het volgende onderdeel van het webinar is de bijdrage van Prof. Dr. H. Martin Junginger (Hoogleraar Biobased Economy, Copernicus Instituut, Universiteit Utrecht). Martin Junginger zal mede op bovenstaande punten ingaan en onderwerpen bespreken zoals de import van biomassa en de visie op biomassa tot 2050. Wat zijn de terechte problemen en wat niet?

Na deze interactieve sessie sluiten wij om 15.00 uur het webinar af. 

Aanmeldprocedure
Deelname aan het live webinar is gratis voor leden van Stichting Warmtenetwerk. Voor niet-leden bedraagt deelname € 100,- excl BTW. (Factuur wordt voorafgaande aan het webinar verzonden) Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er kunnen maximaal 100 deelnemers zich aanmelden voor het webinar.  Deelname is op volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.
Bent u nog geen lid en wilt u wel het webinar volgen? Ga dan naar onze website en bekijk de ledenvoordelen en het contributieoverzicht. Als u nu lid wordt van Stichting Warmtenetwerk krijgt u 50% korting op de contributie voor het tweede half jaar van 2020 en is deelname aan het webinar gratis.  
 


Aanmelden
Aanmelden kan via deze aanmeldlink.  Na aanmelding en enkele dagen voorafgaande aan het webinar ontvangt u van ons nadere informatie over toegang tot de beveiligde omgeving van het webinar.

Bekijk ook andere evenementen